Αγρυπνία για τον θεσμό της οικογένειας στον Ι. Ναό Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων

Άνω Ιλίσια | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε, απόψε Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, Ιερά Αγρυπνία για την εορτή των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Ιλισίων.

Στην Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, συμπαραστατούμενος από ιερείς των Ι. Ναών Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων και Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Ταλαντίου αναφέρθηκε στους εορτάζοντες Αγίους και ευχήθηκε να έχουμε την ευλογία τους. «Είναι σημαντικό ό,τι κάνουμε να αντέχει στην Αγιότητα», ανέφερε και συνέχισε για τον θεσμό της οικογένειας και τη μέγιστη σημασία που έχει για την Εκκλησία. Χαρακτηριστικά ανέφερε, «Κάντε οικογένειες που να αντέχουν την Αγιότητα. Ό,τι δεν αντέχει στην Αγιότητα θα χαθεί, θα απολεσθεί γιατί η δύναμη και η χάρη του Θεού είναι πολύ περισσότερα απ’ όλα αυτά που δεν έχουν σχέση με την Αγιότητα. Όλα αυτά θα απολεσθούν. Ένα μόνο δε χάνεται• ο αγιασμός της ψυχής μας, ο οποίος επιτυγχάνεται μέσα από τη μετάνοια». Ακολούθως, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. «Να ξέρουμε ότι υπάρχει αυτή η Αγιότητα, η ελπίδα, το φως της Αγιότητας στα σπιτικά μας και τις οικογένειές μας», κατέληξε.

Τέλος, ο Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Γερασίμου Πρωτοπρ. Σάββας Γεωργιάδης, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ταλαντίου που παρευρέθηκε στην Ιερά Αγρυπνία της ενορίας του και του προσέφερε ως δώρο ένα επιγονάτιο, εκ μέρους των Ιερέων και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, στο οποίο απεικονίζεται ο Άγιος Γεράσιμος.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας, πλήθος πιστών συνέρρεε στον Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Ιερά Αγρυπνία και να προσκυνήσει τμήμα λειψάνου της Αγίας Πρισκίλλης, αλλά και του Οσίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας.

Να σημειωθεί, πως η Ιερά Αγρυπνία τελείται κάθε χρόνο για την εορτή των προστατών των ζευγαριών, Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης, ομού μετά των ενοριακών Ιερών Ναών Αγίου Γερασίμου Ιλισίων και Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου.

Διαβάστε ακόμα