Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Υπαπαντής στο Περιστέρι

Περιστέρι Ι Δημήτρης Μανώλαρος

Με λαμπρότητα συνεχίζονται οι εορτασμοί για την Υπαπαντή του Κυρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Περιστέρι. Στην Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Βρεσθένης Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από τον προϊστάμενο του Ναού Πανοσ. Αρχιμ. Ισίδωρο Στεφανάτο και τους ιεροδιακόνους Δαυίδ και Μάξιμο.

Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και μεταξύ άλλων τόνισε: “Ο κόσμος είναι μακριά από την Eκκλησία και τη Χάρη του Θεού. Όμως, ακόμα και αυτοί είναι παιδιά του Θεού, δεν τους αρνείται ο Κύριος. Και όταν επιστρέψουν, κανείς δεν θα τους εκδιώξει από τον Ναό. Δεν θα τους κρίνουμε εμείς, εκείνος που κρίνει είναι ο Θεός. Δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία να υψώνουμε τα δάχτυλα, να κατηγορούμε, να υβρίζουμε ακόμα και αυτούς που παρεκκλίνουν, αυτούς που εκτρέπονται της ορθής πορείας. Όταν τα επιτρέπει ο Θεός όλα αυτά, ποιος είμαι εγώ να σταθώ κόντρα στο θέλημα του Θεού; Η Εκκλησία και ο Χριστός δεν εναντιώνεται στον άνθρωπο, εναντιώνεται στην αμαρτία, στην αμετανοησία, στην κακία, σε ότι είναι σαθρό, ανήθικο και ξένο κόντρα προς την παράδοσή μας. Ο Χριστός δεν ήρθε στον κόσμο για να τον κρίνει, αλλά για να τον σώσει, ήρθε να μας λυτρώσει και να μας χαρίσει τον Παράδεισο. Τον Παράδεισο δεν τον χαρίζουμε εμείς οι ιερείς, τον χαρίζει ο Θεός. Δεν θα κρίνουμε ποιον θα κρίνει ο Θεός. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι εμείς οι ιερείς δεν είμαστε αναμάρτητοι. Η αποστολή μας είναι να διδάσκουμε, από εκεί και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος. Δεν θα εγκρίνουμε τα ατοπήματα, την ανομία, την αμαρτία των ανθρώπων. Όσοι απομακρύνονται, θα τους κρίνει ο Θεός. Εμείς έχουμε καθήκον να προσευχόμαστε, εκείνοι να μετανοήσουν και μαζί με μας να δοξολογούμε τον Θεό.”

Με τη σειρά του ο π. Ισίδωρος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, επαίνεσε όλους όσους συμμετείχαν στην πανήγυρη του Ναού αλλά και τους ενορίτες που έχουν βοηθήσει στην αποπεράτωση των μέχρι στιγμής έργων στον Ναό.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.

Διαβάστε ακόμα