Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Κάλμαρ της Σουηδίας

Το απόγευμα του Σαββάτου, 17 Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας μετέβη σιδηροδρομικώς στην πόλη Κάλμαρ της Σουηδίας, όπου τον υπεδέχθη το ιερατικό ζεύγος του Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Χρήστου Λέτσιου και της Πρεσβυτέρας κ. Δεσποίνης Λέτσιου.

Ακολούθως, ο Ποιμενάρχης είχε συνάντηση με τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Αποστόλου Κλεόπα Κάλμαρ, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο του επιτελουμένου έργου και τους συνεχάρη για την αφοσίωσή τους.

Ακολούθως, το ζεύγος Λέτσιου προσέφερε δείπνο, κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να εκφράσει τον έπαινο του ιδίου και της τοπικής Εκκλησίας για την υπακοή, την προθυμία και την εν γένει ανιδιοτελή προσφορά του π. Χρήστου, αλλά και να ευχηθεί στην συμπληρώσασα τα ογδοηκοστά γενέθλιά της Πρεσβυτέρα Δέσποινα, για την ολόθερμη συμπαράστασή της στον π. Χρήστο και την καλή της διάθεση για την προαγωγή του όλου έργου της ενορίας και της επέδωσε δώρο, εκφράσας και πάλι τα συγχαρητήρια του ιδίου και της Ι. Μητροπόλεως καθόλης.

Το πρωΐ της Κυριακής, 18 Φεβρουαρίου 2024, ο Ποιμενάρχης ιερούργησε στην Ενορία του Αποστόλου Κλεόπα, όπου ομίλησε επικαίρως στην αναγνωσθείσα Ευαγγελική περικοπή της Χαναναίας, επαινέσας και επ’ εκκλησίαις τον π. Χρήστο και την Πρεσβυτέρα του, για την όλη παρουσία και αφοσίωσή τους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος ανέγνωσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του κατά σάρκα υιού του ιερατικού ζεύγους, Ιωάννου.

Εν συνεχεία, ο Επίσκοπος και οι εκκλησιαζόμενοι μετέβησαν σε παρακείμενη αίθουσα, όπου αντηλλάγησαν ευχές για το νέο έτος και προσεφέρθησαν πλούσια εδέσματα.

Την μεσημβρία της ιδίας, ο Μητροπολίτης επεσκέφθη την οικία του π. Χρήστου, όπου η Πρεσβυτέρα Δέσποινα παρέθεσε γεύμα, ενώ το απόγευμα ο Εφημέριος και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας προέπεμψαν τον Ποιμενάρχη στον σιδηροδρομικό σταθμό, για να επιστρέψει αργά το βράδυ στην έδρα της Επαρχίας του, αποκομίσας, για μια εισέτι φορά, την αγάπη και την καλοσύνη της ευλογημένης και δραστήριας ενορίας του Κάλμαρ.

Διαβάστε ακόμα