Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Κερκύρας

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων  κ. Νεκτάριος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος χειροτόνησε σε διάκονο τον κ. Ιωάννη Μουρίκη, έγγαμο, υποψήφιο Διδάκτορα του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. 

Ο Σεβασμιώτατος, απαντώντας στη συγκινητική προσλαλιά του χειροτονούμενου, ο οποίος περιέγραψε την ιερωσύνη ως διακονία Θεού και ανθρώπων, επεσήμανε ότι είναι σπουδαίο σε μια εποχή στην οποία πολλοί υποστηρίζουν ότι η Εκκλησία απαρτίζεται μόνο από ηλικιωμένους, νέοι άνθρωποι να αισθάνονται την ανάγκη να αφιερωθούν στον Θεό, να προσφέρουν όλον τους τον εαυτό στην διακονία του πλησίον και να δώσουν μήνυμα ελπίδας και πίστης στον Χριστό. Προέτρεψε τον χειροτονούμενο να μη λυγίσει στις δυσκολίες των καιρών, να μη ξεχάσει ότι η ιερωσύνη είναι σταυρός και χρειάζεται προσευχή, υπομονή και ταπεινότητα και να κρατήσει τη χαρά της σχέσης με τον Χριστό και να την μοιραστεί με τον λαό του Θεού. 

Στην θεία λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρης, καθηγητές από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και πλήθος κόσμου.  Ο νέος διάκονος θα υπηρετήσει στον ναό των Αγίων Πάντων, κοντά στον πνευματικό του πατέρα π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαβάστηκε στο “Κοινωνικό” η εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τον γάμο των “ομοφυλόφιλων ζευγαριών” .

Διαβάστε ακόμα