Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο Γύθειο

Γύθειο – Δημήτρης Δελής

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Δισαρχιερατικός Εσπερινός για τον εορτασμό της Υπαπαντής του Κυρίου, Πολιούχου της πόλης του Γυθείου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Γυθείου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, αφού ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την πρόσκλησή του να συμμετάσχει στην πανήγυρη της πόλεως του Γυθείου, αναφέρθηκε στην σημειολογία της μεγάλης Δεσποτικής και Θεομητορικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, ενώ ειδικότερα αναφέρθηκε στον Άγιο Συμεών. Επίσης, κάλεσε τους πιστούς να ποθούν τον Χριστό, κάνωντας την καρδιά τους κατοικία για να κατοικίσει ο ίδιος ο Χριστός.

Εν συνεχεία, ο οικείος Μητροπολίτης Μάνης απένειμε υποτροφίες σε παιδιά πολύτεκνων Ιερέων.

Πιστοί καθ΄ όλη την διάρκεια της Ακολουθίας συνέρρεαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχουν στην Ακολουθία του Εσπερινού και να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Υπαπαντής του Κυρίου. 

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου.

Διαβάστε ακόμα