Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου ακαδημαϊκού έτους στη Θεολογική Σχολή του Σύδνεϋ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, τελέστηκε Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου ακαδημαϊκού έτους στη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου στο Σύδνεϋ. Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, ενώ παρέστησαν ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας, Καθηγητής κ. Φίλιππος Καριατλής, τα μέλη του διδακτικού προσωπικού και οι σπουδαστές της Θεολογικής Σχολής. 

Ο Μητροπολίτης Σεβαστείας μετέφερε σε όλους τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας και Κοσμήτορος της Σχολής, Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου, για μια ευλογημένη και δημιουργική νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Επίσης, καλωσόρισε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου τούς νέους, πρωτοετείς σπουδαστές. 

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ υπογράμμισε πως το γεγονός ότι μόνο τρεις Πατέρες της Εκκλησίας μας έχουν λάβει το προσωνύμιο «Θεολόγος», καταδεικνύει ότι η μελέτη της Ορθόδοξης Θεολογίας δεν αποτελεί εύκολο έργο. Προέτρεψε όλους, και ιδίως τους νέους σπουδαστές, να αφιερωθούν ολόψυχα στην αναζήτηση της αλήθειας που διακηρύσσει το ιερό Ευαγγέλιο και κυρίως να βιώσουν ουσιαστικά αυτή την αλήθεια, καθώς «θεολογία χωρίς βίωμα δεν υπάρχει», όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους τους παρισταμένους σπουδαστές από ένα προσευχητάριο. 

Διαβάστε ακόμα