Εγκαίνια Παρεκκλησίου από τον Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο

Λάρισα – Κώστας Παπαϊωάννου 

Με την δέουσα, λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 24 Φεβρουάριου 2024, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου  του ενοριακού Ι. Ν. Προφήτου Ηλιού Λαρίσης.

Την παραμονή των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό Μαρτυρικά Λείψανα, τα οποία εναπόθεσε στην Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου και ψάλλοντας τα Μαρτυρικά Τροπάρια της Ακολουθίας της υποδοχής των Λειψάνων εντός του Ιερού Βήματος, ενώ εν συνεχεία χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού.

Ανήμερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τέλεσε τα  εγκαίνια  και εν συνεχεία την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας των Εγκαινίων επεξηγούσε τα τελούμενα στους πιστούς, οι οποίοι από νωρίς το πρωί κατέκλησαν το Ναό.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που από το πρωί προσήλθε στον Ιερό Ναό για την ακολουθία των εγκαινίων. Συνάμα, ευχαρίστησε τους εφημερίους του ναού τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Διονύσιο Παπαλέξη, τον Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Τάσσιο και τον Πρεσβύτερο Γεώργιο Τζιακούλη.

 Πλήθος πιστών προσήλθαν στα Ιερά Εγκαίνια, ενώ μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος και o Αντιδήμαρχος Λαρισαίων Σωτήριος Νταφόπουλος.

Διαβάστε ακόμα