Εκδήλωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ι. Μητρόπολη Ιλίου

Χθες, 31/1 στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου έλαβε χώρα η προγραμματισμένη, από την Διεέθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ´ Αθήνας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, εκδήλωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, με την συμμετοχή γυμνασίων και λυκείων απο το Ίλιον, την Πετρούπολη, το Καματερό και τους Αγίους Αναργύρους. Το θέμα της ήταν: «Ελληνομάθεια και Τρεις Ιεράρχες».


Τους μαθητές με τους καθηγητές και τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Ανεμοδουριώτης Νικόλαος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, η προϊσταμένη της Γ´ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας κα Δήμητρα Μακρή και ο σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Κατωπόδης.


Για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών μίλησε η Δ/ντρια του 4ου ΓΕΛ Ιλίου κα Μπούρα Θεώνη, ενώ αποσπάσματα από τα έργα τους παρουσίασε με διαφάνειες ομάδα μαθητών του 4ου λυκείου.


Στη συνέχεια ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ιλίου κ. Πέτρος Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε στους «Τρεις Ιεράρχες ως πρότυπα σε εποχές μεταίχμιακες» και επηκολούθησε ανάγνωση κατάλληλων αποσπασμάτων από τα έργα των Τριών Ιεραρχών, η οποία πλαισιώνετο από την ορχήστρα και τα μέλη (μαθητές του μουσικού Σχολείου) του Μουσικού Συνόλου «Ρωμιοί Συνθέτες της Πόλης».


Η όλη εκδήλωση έκλεισε με προβολή βίντεο σχετικού με τα μνημεία της Καππαδοκίας και με μουσική και τραγούδια από την περιοχή από την Ορχηστα Παραδοσιακής Μουσικής (μαθητές του μουσικού σχολείου Ιλίου).


Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στους παρόντες μαθητές μικρό αναμνηστικό (γραφίδα/στυλό για οθόνες αφής ηλεκτρονικών συσκευών).


Την εκδήλωση παρακολούθησαν 52 εκπαιδευτικοί, 312 μαθητές από άλλα σχολεία, 130 από τη χορωδία του μουσικού Σχολειου, 15 μέλη μουσικού σχήματος και πλειάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του μουσικού Σχολείου Ιλίου.

Την εκδηλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι απο τους δήμους Ιλίου και Αγίων Αναργύρων.

Διαβάστε ακόμα