Εκδήλωση κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων στο Βελλίδειο Κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 11 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 4μμ  στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης μεγαλειώδης συγκέντρωση στήριξης της παραδοσιακής οικογένειας. Διοργανώθηκε από το Συντονιστικό των Ορθοδόξων Χριστιανικών Σωματείων της πόλεως  υπό την αιγίδα και ευλογία των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως και Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς.

Η εκδήλωση είχε γενικό τίτλο 

ΑΝΔΡΑΣ – ΓΥΝΑΙΚΑ : ΓΑΜΟΣ

ΠΑΤΕΡΑΣ – ΜΗΤΕΡΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε κυριολεκτικά το Βελλίδειο και υπήρχαν πολλοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση από τον προαύλιο χώρο. Εμφαντική η παρουσία της νεολαίας.

Συμμετείχαν στην εκδήλωση πλήθος αρχιερέων, μοναστικές και ιεραποστολικές αδελφότητες 

Εκπρόσωπος του Συντονιστικού των Σωματείων αναφέρθηκε με συντομία στο ιστορικό διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων θρησκευτικού, εθνικού και κοινωνικού χαρακτήρα πάντοτε σε συνεργασία με την Εκκλησία και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.

Την ευλογία του αγιωνύμου Όρους, καθώς και την αγωνία των μοναχών για το προωθούμενο νομοσχέδιο, μετέφερε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης πατήρ Ελισσαίος με την εμπνευσμένη παρέμβασή του.

Ομιλητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, που ανέπτυξε  το θέμα « Άρχοντες κατεδίωξάν με δωρεάν», ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Χαμαμτζόγλου, κληρικός της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης με θέμα: «Γάμος- Οικογένεια: Όρια Πατέρων μετέθηκας;» και η καθηγήτρια Ιατρικής του ΑΠΘ, κ. Μαγδαληνή Τσολάκη, που  παρουσίασε το θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στη σύγχρονη εποχή» (Από τη σκοπιά μίας χριστιανής μητέρας και χριστιανής ιατρού). 

Από τις εμπεριστατωμένες ομιλίες προέκυψε η ΕΥΘΕΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ στο προωθούμενο νομοσχέδιο αναγνώρισης «γάμου», αλλά και στην επακόλουθη δυνατότητα τεκνοθεσίας, σε ζεύγη προσώπων του ιδίου φύλου.

Οι συγκεντρωμένοι, με το ψήφισμα που έγινε ομοφώνως αποδεκτό, ζήτησαν  από την Ελληνική Κυβέρνηση να ακούσει με προσοχή και αντικειμενική κρίση την εκπεφρασμένη αντίθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της επαρχιακής Ιεράς Συνόδου της Κρήτης, της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και να μην προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου. 

Τονίστηκερητά ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον χριστιανικό λαό της πόλης του Αγίου Δημητρίου και ολόκληρης της πατρίδας μας! 

Το ψήφισμα ολοκληρώνεται με την ευχή, έστω και την έσχατη αυτή ώρα, να αποσυρθεί ή έστω να καταψηφισθεί το νομοσχεδίου που κατατέθηκε, με την βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε ουσιαστική συμβολή στην προστασία της οικογένειας και των παιδιών, στα δύσκολα και «θυμωμένα» αυτά χρόνια, που η Πατρίδα δοκιμάζεται και η δημογραφική κατάρρευση είναι το πρώτο εθνικό πρόβλημα.

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση

ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΓΟΝΕΩΝ ΕΝΩΣΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Γ.Ε.Χ.Α.)

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΟΙ ΠΑΝΑΓΙΟΦΙΛΟΙ»

«ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ»

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ»

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΑΓΙΑ ΦΟΙΒΗ»

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΙΣ»

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ»

Ο.Χ.Α. «ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ»

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ: ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ (Π.Α.Τ.Ρ.Ι.Σ.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)

ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ Ι.Μ. ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ «ΑΓ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ»

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΤΩΧΩΝ»

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΛΥΔΙΑ»

«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΠΙΣ» ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε ακόμα