Έναρξη του νέου Δικαστικού Έτους στη Νέα Νότια Ουαλία

Μέλη του Δικαστικού Σώματος της Νέας Νοτίου Ουαλίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πολιτείας, κ. Andrew Bell, καθώς επίσης Δικηγόροι και φοιτητές της Νομικής Επιστήμης, προσήλθαν το απόγευμα της Τρίτης, 6 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ, για να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη Ακολουθία επί τη ενάρξει του νέου Δικαστικού Έτους στη ΝΝΟ και να λάβουν την ευλογία της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Της Ακολουθίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, ενώ παρόντες ήταν και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, καθώς και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης. Παρέστησαν επίσης ο π. Nabil Kachab, εκπρόσωπος της Σερβικής Εκκλησίας, ο κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, η κ. Ελένη Πετεινού, Βουλευτής και σκιώδης Υπουργός Οικονομικών και Αθλητισμού ΝΝΟ, και μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων ο κ. Νικόλαος Πάπας και ο κ. Θεοδόσης Πενκλής.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ιάκωβος στο τέλος της Ακολουθίας απηύθυνε τις προσωπικές του ευχές στους παρισταμένους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, ενώ τους μετέφερε τις ευχές, την ευλογία και το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου. 

Ο Αρχιεπίσκοπος στο μήνυμά του επικέντρωσε στις αρχές της ευσπλαχνίας και της δικαιοσύνης, όπως αποτυπώνονται στη διδασκαλία του Χριστού. Παρέθεσε δε τις χαρακτηριστικότερες διδαχές του Κυρίου, τις οποίες μας μεταφέρει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος: «Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν» και «Πάντα ουν όσα αν θέλητε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, ούτω και υμείς ποιήτε αυτοίς». «Αυτές οι αρχές βρίσκονται στην καρδιά του νομικού μας συστήματος», επισήμανε ο Σεβασμιωτάτος, προσθέτοντας ότι «ως λειτουργοί της Δικαιοσύνης έχετε αναλάβει το ιερό καθήκον της τήρησης αυτών των αρχών, διασφαλίζοντας ότι απονέμεται δικαιοσύνη και ότι προστατεύονται τα δικαιώματα κάθε ατόμου».

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος υπενθύμισε στο μήνυμά του ότι ο Χριστός έδινε έμφαση στο έλεος και τη συγχώρεση. «Ενώ ο νόμος μάς παρέχει ένα πλαίσιο για την εκδίκαση διαφορών και την επιβολή τιμωρίας, είναι σημαντικό να επιδιώξουμε κατανόηση και συμφιλίωση όπου είναι δυνατόν», επισήμανε.

Καταληκτικά, ο Αρχιεπίσκοπος παρότρυνε τους δικαστές και τους δικηγόρους να ξεκινήσουν το νέο Δικαστικό Έτος εμπνεόμενοι και καθοδηγούμενοι από τη χριστιανική διδασκαλία, με απόλυτο σεβασμό στην εγγενή αξιοπρέπεια και αξία κάθε ατόμου.

Διαβάστε ακόμα