Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Καλαμάτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας ανακηρύχθηκε σήμερα το απόγευμα, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄ από τον Δήμο Καλαμάτας.

Η τελετή έλαβε χώρα στο Δημοτικό Μέγαρο Χορού, όπου ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος υποδέχθηκε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη.

Κατά την τελετή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλιόπουλος ανέγνωσε το ψήφισμα ανακήρυξης του Μακαριωτάτου σε επίτιμο Δημότη.

Ο Δήμαρχος με την σειρά του απένειμε το κλειδί της πόλης, μια αντίγραφη επιστολή των Αγωνιστών του 1821 προς τας Ευρωπαϊκάς αυλάς, αλλά και ένα επιστήθιο εγκόλπιο.

Ο Πατριάρχης στην αντιφώνησή του, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ξεχωιστή τιμή που του έκαναν, δώρισε ένα θυρεό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για να κοσμεί το Δημαρχείο της πόλης.

Ακολούθησε, συναυλία από την Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου, αλλά και της Βυζαντινής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Στην τελετή παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιος, Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καρθαγένης κ. Μελέτιος, Σταγών κ. Θεόκλητος και ο Επίσκοπος Τολιάρας κ. Πρόδρομος. Επίσης, παρών ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, Βουλευτές της Μεσσηνίας, Δήμαρχοι γειτονικών Δήμων, ο Διοικητής της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και επιχειρηματίες της Μεσσηνίας.

Διαβάστε ακόμα