Φθιώτιδος: «Ο ηγέτης προτιμά να πάσχει ο ίδιος χάριν του λαού του»

Την καθιερωμένη ευχαριστήριο Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ναό του Πολιούχου Λαμίας, Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά, τέλεσε και εφέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για την 6η επέτειο της εις Επίσκοπον εκλογής (7/2/2018) και χειροτονίας (11/2/2018) του.

          Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

          Τους Ιερούς Ύμνους απέδωσε χορός μαθητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» υπό τον Διευθυντή του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ, συμπαραστατουμένου υπό του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού του Ωδείου κ. Σεραφείμ Κυρίτση.

          Τον Θείο Λόγο εκήρυξε με μεστό θεολογικό λόγο και μεταδοτικότητα ο Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. π. Παναγιώτης Σερέτης, ενώ ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και ιερό μνημόσυνο για τους μακαριστούς πλέον Αρχιερείς, οι οποίοι είχαν συνιερουργήσει κατά την χειροτονία του και ανήκουν πλέον στην χορεία των κεκοιμημενων ιεραρχών:

          «Η κάθε στιγμή της ζωής μας είναι σημαντική, γιατί μας αποκαλύπτει την αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο. Την αγάπη του Θεού την ζει ο άνθρωπος κατ΄εξοχήν  μέσα στην Εκκλησία και μέσα στα άγια μυστήρια» τόνισε ο κ. Συμεών.

Επίσης, αναγέρθηκε και στην επέτειο εκλογής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Ιερωνύμου, καθως συμπλήρωσε 16 χρόνια στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος. «Να ευχηθούμε ο Θεός να χαρίζει στον Μακαριώτατο Αρχειπισκοπό μας μαθουσάλεια Αρχιεπισκοπεία, μακροημερεύουσα, υγιή κατ’ άμφω, γιατί τον έχουμε πολλή ανάγκη σε αυτούς τους ιδιαίτερους καιρούς σύγχυσης και αναταραχής στους οποίους βρισκόμαστε. Έχουμε ανάγκη από νηφάλιο, πράο και οξυδερκή  καπετάνιο, ο οποίος να αντέχει να χτυπάνε πάνω του τα κύματα, αρκεί να μην βουλιάξει το σκάφος της Εκκλησίας. Άλλωστε κάθε αληθινός ηγέτης , τότε είναι αληθινός ηγέτης, όταν  προτιμά να πάσχει ο ίδιος χάριν του λαού του, του οποίου ηγείται».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταξύ των πιστών παραβρέθηκαν η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων κ. Νάγια Φαρδή, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων κ. Ειρήνη Σόλια, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Παπαθανασίου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα