Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους σε Πάρο και Νάξο

Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας.

Την Παρασκευή 9-2-2024 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος έπλευσε για την Πάρο και απευθείας μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρπήσσης, όπου προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του 44χρονου Αλεξάνδρου Μενούνου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους στην τοποθεσία «Καμπί» Πάρου, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο. Εν συνεχεία με το βραδινό δρομολόγιο έπλευσε για τη Νάξο.

Το Σάββατο 10-2-2024 το πρωί ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αρσένιος Μελισσιανός. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου.

Αντίστοιχα στην Πάρο, στην προαναφερθείσα Πανηγυρίζουσα Ιερα Μονή, κατά την κυριώνυμο ημέρα χοροστάτησε στον Όρθρο και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου.

Διαβάστε ακόμα