Ιερά Αγρυπνία του Αγ. Προκοπίου του Δεκαπολίτου στην Ι. Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Νεστάνης

Ι. Μονή Γοργοεπηκόου Νεστάνης – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Σε κλίμα κατάνυξης και σύμφωνα με το μοναστικό τυπικό, τελέσθηκε χθες το βράδυ, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Προκοπίου του Δεκαπολίτου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Νεστάνης Αρκαδίας, όπου και φυλάσσεται η Ιερά και Θαυματουργός Τιμία Κάρα του.

Των Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αιμυαλών Δημητσάνας Πανοσιολ. Αρχιμ. Δαμασκηνός, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Το θείο λόγο κύρηξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου Νεστάνης Πανοσιολ. Αρχιμ. Νεκτάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο, αλλά και στα θαυμαστά γεγονότα που έχει επιτελέσει. “Είναι τιμή και καύχημά μας να φυλάσσουμε στην Ιερά μας Μονή την Τιμία Καρά ενός τόσο μεγάλου Αγίου της πίστεώς μας”, τόνισε χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε να παροτρύνει τους πιστούς να στερεωθούν στην πίστη τους, έχοντας ως παράδειγμα την πίστη του Αγίου Προκοπίου στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Τέλος, ευχήθηκε στον αδελφό της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Προκόπιο Δαμάλα που άγει τα ονομαστήριά του, ο εορτάζων Άγιος να του χαρίζει υγεία και δύναμη στην διακονία που επιτελεί τόσο στην Ιερά Μονή, όσο και στην ενορία που του έχει ανατεθεί.

Πλήθος πιστών, έφτασε στην Ιερά Μονή για να συμμετάσχει στις Ακολουθίες, να προσκυνήσει την χαριτόβρυτο Τιμία Κάρα του εορτάζοντος Αγίου Προκοπίου του Δεκαπολίτου και να ευχηθεί τα δέοντα στον εορτάζοντα π. Προκόπιο.

Διαβάστε ακόμα