Λαμπρή πανήγυρη για την Αγία Φωτεινή στο κέντρο της Αθήνας

Μετς | Σπύρος Παπαγεωργίου

Mε λαμπρότητα και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών εορτάστηκε σήμερα το πρωί η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιλισσού.

Στον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Ιγνάτιος . Μαζί του συλλειτούργησαν ιερείς επισκέπτες από διάφορες Μητροπόλεις του λεκανοπεδίου Αττικής αλλά και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στη συνάντηση της Αγίας Φωτεινής με τον Κύριο και αναφέρθηκε στην ειλικρίνεια της Αγίας για την αμαρτωλή ζωή της και τη δίψα της να λάβει το ζωοποιό ύδωρ που τής προσέφερε ο Χριστός.

Πρόσθεσε ότι “η Αγία μεγαλομάρτυς Φωτεινή από αμαρτωλή γυναίκα έγινε ισαπόστολος του Ευαγγελίου του Χριστού. Για αυτό κι εμείς θα πρέπει στην ζωή μας να ζητάμε αυτό το ύδωρ το ζων που προσφέρει ο Κύριος και να αποφεύγουμε καθετί “μολυσμένο”. Γιατί ο Κύριος μας όπως μίλησε στην αμαρτωλή Φωτεινή, έτσι βρίσκει τρόπους καθημερινά να πλησιάσει τον καθένα από εμάς, που είμαστε επιρρεπείς στην αμαρτία αλλά Εκείνος είναι πατέρας μας που μας αγκαλιάζει”.

Ο Θεοφιλέστατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Κάππα για την πρόσκληση να προστεί της πανηγύρεως και να τον επαινέσει για το σπουδαίο έργο που επιτελεί στην ενορία.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η λιτάνευση της εικόνας πραγματοποιήθηκε εντός του Ναού, υπό τους ήχους της Μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τους ύμνους της πανηγύρεως απέδωσε περίφημα κλιμάκιο της χορωδίας “Αντιφωνικό Μέλος”.

Διαβάστε ακόμα