Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Βλασίου στις Αχαρνές

Την Κυριακή 11/2, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε για την εορτή του Αγίου Βλασίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις Αχαρνές, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Αρχιμ. Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο, Ιεροκήρυκα, ο οποίος ομίλησε στο «κοινωνικό» συνδυάζοντας κατάλληλα την παραβολή των ταλέντων του σημερινού αποσπάσματος από το Ευαγγέλιο του Αποστόλου Ματθαίου με τον βίο και το μαρτύριο του Αγίου, και τους διακόνους του π. Κωνσταντίνο Μανώλη και π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Παρόντες ήσαν ο υπουργός κ. Βορίδης Μάκης, οι βουλευτές της ΝΔ κ. Βασίλης Οικονόμου, του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Καραμέρος, της «Ελληνικής Λύσης» κ. Στέλιος Φωτόπουλος, ο δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, η αντιπεριφεριάρχης Ανατολικής Αττικής κα Βασιλική Καβαλλάρη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί και περιφεριακοί σύμβουλοι και ο κ. Θεόδωρος Λάππας, δημοτικός σύμβουλος Πετρουπόλεως.

Στη λειτουργία έψαλε χωρωδία υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Καλομοίρη.

Επηκολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου, κατά την οποία προπορεύετο η φιλαρμονική του Δήμου, στρατιωτικό άγημα και νεάνιδες με παραδοσιακή φορεσιά από το Λύκειο Ελληνίδων. Την εικόνα εβάσταζαν φουστανελοφόροι απο το Λύκειο Ελληνίδων.

Στα πρόθυρα του Ιερού Ναού του αγίου Βλασίου ο Σεβ. ενημέρωσε τους λιτανευτές για την πορεία αποκατάστασης των εργασιών του Ιερού Ναού.

Διαβάστε ακόμα