Λιτά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιερισσού

Με λιτό τρόπο εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ χθες Κυριακή 25ηΦεβρουαρίου και σήμερα Δευτέρα 26ηΦεβρουαρίου 2024. Την παραμονή της Εορτής ετελέσθη ο Εσπερινός του Αγίου, στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ, με συμπροσευχομένους τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. ΜΑΚΑΡΙΟ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. ΙΟΥΣΤΙΝΟ, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. ΠΛΑΤΩΝΑ και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Αμορίου κ. ΝΙΚΗΦΟΡΟ, Καθηγούμενο της Πατριαρχικής Ι.Μ. Βλατάδων , Τεγέας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ και τον εορτάζοντα Μητροπολίτη μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ.

Πλειάδα Κληρικών, τόσο από την Ιερά μας Μητρόπολη, όσο και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις συμμετείχαν στην Ιερά Ακολουθία, μαζί με τον ευλογημένο Λαό του Θεού που προσήλθε για να τιμήσει τον εορτάζοντα Άγιο και τον Ποιμενάρχη του. Επικεφαλής του Λαού η Αντιπεριφερειάρχης κα Αικατερίνη Ζωγράφου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αριστοτέλη κ. Ιωάννης Κέκερης, ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη κ. Γεώργιος Θαλασσινός, ο Αντιδήμαρχος Βόλβης κ. Νικόλαος Πανταζίδης, η Πρόεδρος της Αρναίας κα Ειρήνη Γιαννούση, η Πρόεδρος του Αγίου Προδρόμου κα Φανή Αναγνώστου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι κ.ά.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης μας καλωσόρισε και ευχαρίστησε  τους αδελφούς του Αρχιερείς, ενώ τον λόγο εκήρυξε ο χοροστατών Αρχιερεύς.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής τόσο  της Ακολουθίας του Όρθρου, όσο και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο εορτάζων Ποιμενάρχης μας, συλλειτουργούντος του παραδελφού του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ. Να σημειωθεί ότι και οι δύο Ιεράρχες είναι πνευματικά τέκνα του αειμνήστου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ (Φιλιππαίου), έλαβαν την Ιερωσύνη από τα άγια χέρια του και στους οποίους έδωσε το όνομα του Αγίου Θεοκλήτου, προς τιμήν του φερωνύμου του Αγίου.

Τον λόγο εκήρυξε ο Ποιμενάρχης μας, εκφράζοντας τη χαρά του για την Εορτή του Αγίου του, τον οποίο τιμά ιδιαίτερα, εμνήσθη ημερών αρχαίων από τη διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας, δίπλα στον Γέροντά του κυρό Θεόκλητο, ετόνισε ότι η  έλευση από την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας του άλλοτε συναδέλφου  του και νυν  Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο και την Ιερά μας Μητρόπολη, ευχαρίστησε τους Άρχοντες και τον περιεστώτα  Λαό που κατέκλυσε το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Δακρυρροούσης του Επισκοπικού Μεγάρου και τέλος ευχαρίστησε τους Συνεργάτες του για τους κόπους τους να προετοιμάσουν και να φροντίσουν τα της Εορτής.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε σε Πνευματικό, δηλαδή εξομολόγο,  τον Παν. Αρχιμ. π. Νέστορα Γρίμπα, Εφημέριο του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Περιστερώνος και κατόπιν ετελέσθη  Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής  του Γέροντος κυρού Θεοκλήτου.

               Το Πλήρωμα της Ιεράς Συνάξεως ευχήθη τα δέοντα στον Επίσκοπό μας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Στυλιανό Βαλιάνο, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Νικόλαο Αυγερινό και Γεώργιο Θαλασσινό, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αριστοτέλη κ. Ιωάννη Κέκερη, την Πρόεδρο Αρναίας κα Ειρήνη Γιαννούση, τον Διοικητή και Συντονιστή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχο κ. Θεόδωρο Κοσμίδη κ.ά.  

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε ακόμα