Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας τίμησε τον απερχόμενο Πρέσβη της Ελλάδος στην Καμπέρα

Την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος υποδέχθηκε στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Καμπέρα, κ. Γεώργιο Παπακώστα. 

Ο Πρέσβης συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη, από τον Μόνιμο Στρατιωτικό Ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας, Συνταγματάρχη κ. Ιωάννη Φασιανό, καθώς επίσης από τη σύζυγό του, κ. Gohar Badalyan. Στη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, παραβρέθηκαν επίσης οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Κυανέων κ. Ελπίδιος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικοί Επίτροποι Πέρθης και Καμπέρας αντιστοίχως. 

Η συνάντηση είχε αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα, καθώς μετά από τέσσερα χρόνια θητείας στην Πρεσβεία της Καμπέρας, ο κ. Παπακώστας αναχωρεί προσεχώς από την Αυστραλία. 

Σε αναγνώριση των πολύτιμων υπηρεσιών που προσέφερε στην Ελληνική Ομογένεια, όσο και της αγαστής συνεργασίας που ανέπτυξε με την Ορθόδοξη εν Αυστραλία Εκκλησία, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος τίμησε τον Έλληνα διπλωμάτη, απονέμοντάς του το παράσημο του Μεγαλοσταύρου του Τάγματος των Φιλοχρίστων μετ’ Αστέρος. 

Μετά την απονομή, ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε εγκαρδίως στον απερχόμενο Πρέσβη να έχει υγεία και δύναμη για την επιτυχή ενάσκηση των νέων καθηκόντων, που θα του αναθέσει η Ελληνική Πολιτεία. Κατέληξε δε με την παράκληση να μη λησμονήσει ποτέ τον Ελληνισμό της πέμπτης ηπείρου, καθώς και με τη διαβεβαίωση ότι η αγκαλιά της Ομογένειας, όπως και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, θα είναι πάντοτε ανοιχτή για εκείνον. 

Ο κ. Παπακώστας αντιφώνησε καταλλήλως, ευχόμενος στον Σεβασμιώτατο υγεία και μακροημέρευση, για να συνεχίσει τη θεοφιλή ποιμαντορία του στους Αντίποδες επ’ ωφελεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Ελληνισμού. 

Διαβάστε ακόμα