Ο Μητροπολίτης Ιλίου στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Αχαρνές

Την Κυριακή 4/2 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Αχαρνές, συμπαραστατούμενος απο τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, τους εφημερίους του Ιερού Ναού και τους διακόνους του π. Κωνσταντίνο Μανώλη και π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Πριν την οπισθάμβωνο ευχή ο Γενικός Αρχιερατικός εδιάβασε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τις θέσεις της Εκκλησίας μας σχετικά με τον πολιτικό «γάμο» των ομοφιλοφύλων και την δυνατότητα υιοθεσίας. Την ανάγνωση προλόγισε δι’ ολίγων ο Σεβασμιώτατος.

Μετά το τέλος της ο Σεβ. αναφέρθηκε στην ερμηνεία της λέξεως «θεραπεία» – που αναφέρεται στην εγκύκλιο και η οποία βάναυσα κακοποιήθηκε στις διάφορες εκπομπές των καναλιών της τηλεοράσεως, αφού ταυτίσθηκε με πρακτικές του τελευταίου μισού του 20ου αιώνα, που εφαρμόσθησαν ενάντια στους ομοφυλοφίλους από διάφορους κρατικούς μηχανισμούς στον χώρο του λεγόμενου δυτικού κόσμου – εξηγώντας ότι η μετάνοια – προτροπή του ιδρυτού της Εκκλησίας μας Ιησού Χριστού – είναι η λέξη κλειδί για την κατανόηση της. Η μετάνοια, όμως, είναι ένας δρόμος προσωπικός, που καλείται ο καθένας μας να βαδίσει ελεύθερα και όχι αναγκαστικά, σύμφωνα με τις προτροπές του Χριστού: «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, αράτω τον σταυρόν αυτού…» (Μαρκ. 8, 34) και του απόστολου Παύλου: «τη ελευθερία η Χριστός υμάς ηλευθέρωσε, στήκετε και μη ζυγω δουλείας πάλιν ενέχεσθε» (Γαλ. 5, 1).

Αργότερα το μεσημέρι ο Σεβ. παρευρέθη στην εκδήλωση του φιλόπτωχου του ίδιου ναού και την κοπή της βασιλόπιττας!

Διαβάστε ακόμα