Ο Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος στην Υπαπαντή της Καλαμάτας

Με την παρουσία πλήθους πιστών και προσκυνητών, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία της Κυριακής μετά από την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής Καλαμάτας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτεροι Κρεσφόντης Πουλόπουλος και Σωτήριος Τζαϊλέας και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι από του Ιερού Βήματος οι Σεβ. Μητροπολίτες Καρθαγένης κ. Μελέτιος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, αναφορικά με το επίμαχο νομοσχέδιο της θέσπισης του γάμου των ομοφυλοφίλων ζευγαριών και εν συνεχεία ευλογήθηκαν οι προσφερθέντες άρτοι από τους πιστούς. Περατωθείσης της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Σταγών κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε εκ καρδίας τον Σεβ. Μεσσηνίας για την ευκαιρία που του έδωσε να τελέσει την θεία λειτουργία και να απολαύσει της πνευματικής χαράς στον τόπο που διακόνησε επί πολλά έτη ως Πρωτοσύγκελλος, μέχρι της εκλογής του.

Διαβάστε ακόμα