Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Χαράλαμπο στο Πεδίο του Άρεως

Πεδίο Άρεως | Δημήτρης Μανώλαρος 

Με λαμπρότητα και παρουσία εκατοντάδων πιστών συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πολυγώνου, στην περιοχή Πεδίου Άρεως. Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους εφημέριους του Ναού.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Άγιο Χαράλαμπο λέγοντας χαρακτηριστικά “γινόμενος μάρτυρας, ο Άγιος Χαράλαμπος έγινε η ζωντανή, η απτή απόδειξη ότι ο άνθρωπος είναι πλασμένος για να ζήσει εν Χριστώ, για να ζει σε κοινωνία και σε τέλεια επαφή με τον Δεσπότη Χριστό, ο οποίος μάς υποσχέθηκε αυτή τη χαρά που μένει στον αιώνα.”

Αύριο το πρωί θα τελεστεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση ,ενώ τα ιερά λείψανα του Αγίου Χαραλάμπους και του Αγίου Τρύφωνα θα παραμείνουν στο ναό μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Πολυγώνου στο Πεδίον του Άρεως είναι δημιούργημα Μικρασιατών, που ήρθαν στην Αθήνα και έφτιαξαν αυτή την εκκλησία, την οποία φιλοτέχνησε ο σπουδαίος λογοτέχνης και αγιογράφος Φώτης Κόντογλου, που ήταν κι ο ίδιος Μικρασιάτης από το Αϊβαλί, με τους μαθητές του.

Διαβάστε ακόμα