To Περιστέρι εόρτασε και λιτάνευσε την Εικόνα της Υπαπαντής

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου 

Με την λιτάνευση της Εικόνας στους δρόμους της ενορίας ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την Υπαπαντή του Κυρίου στο Λόφο Αξιωματικών.

Εκατοντάδες πιστοί κάθε ηλικίας δημιούργησαν ένα ανθρώπινο ποτάμι και συνόδευσαν την περιφορά της εικόνας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Περιστερίου.

Προεστώς των ιερέων ο Πρωτόσυγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Γρηγορίου, αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής της Υπαπαντής τονίζοντας ότι “η σημερινή εορτή, όπου ο Κύριος προσφέρεται στο Ναό, μας καλεί στο δικό μας εκκλησιασμό μέσω της μετοχής μας στα Μυστήρια της Εκκλησίας, γιατί ο Κύριος είναι η οδός, η αλήθεια και ζωή”.

Επίσης επαίνεσε τους εφημερίους του Ναού Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Ισίδωρο Στεφανάτο και τον Πρεσβύτερο Γεώργιο Βικέντιο, για την πρόοδο των έργων αποπεράτωσης του ναού.

Ο Προϊστάμενος του Ναού Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος Στεφανάτος ευχαρίστησε όσους παρέστησαν αυτές τις δύο ημέρες στις εορταστικές εκδηλώσεις τους Ιερείς και ιδιαίτερα τον Πρωτοσύγκελλο π. Άγγελο Ανθόπουλο και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μ. Περιστερίου Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνο Σκαρτούλη, τους επισήμους, τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τον απλό κόσμο του Περιστερίου που με κάθε τρόπο δείχνει την αγάπη του και την στήριξη στην ενορία.

Διαβάστε ακόμα