Υποδοχή λειψάνου στον Άγιο Χαράλαμπο στο Πεδίο του Άρεως

Πεδίο Άρεως | Σπύρος Παπαγεωργίου 

Ξεκίνησαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πολυγώνου, στην περιοχή Πεδίου Άρεως.

Απόψε το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή λειψάνου του αγίου μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος από την Ευβοία, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων.

Το ιερό σέβασμα μετέφερε ο Ιερολογιώτατος Διάκονος Αστέριος Αποστόλου και υποδέχθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, ενώ παρέστησαν και ιερείς από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας.

Εν συνεχεία με πομπή πορεύθηκαν προς τον Ναό που βρίσκεται εντός του Πεδίου του Άρεως όπου και τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός. Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος κ. Επιφάνιος τόνισε ότι η ύπαρξη ιερών λειψάνων δηλώνουν την ζωντανή παρουσία του Κυρίου Ιησού Χριστού. Δηλώνει επίσης την μεγάλη δύναμη και πίστη των μαρτύρων να υπομείνουν φρικτά και πολύωδυνα βάσανα για την αγάπη του Εσταυρωμένου Νυμφίου της Εκκλησίας. Και αν για τον απλό κόσμο που σκέπτεται με την λογική αυτό είναι παραλογισμός, για την Εκκλησία αυτό είναι ιερή τρέλα. Και τα μαρτύρια των μεγαλομαρτύρων της Εκκλησίας και η απόφασή τους να θυσιάζουν την ζωή τους δηλώνει την θέληση για πνευματική καλλιέργεια και να μπορεί ο έσω άνθρωπος να αναπνέει και να δίνει ώθηση, ζωντάνια και πνοή ζωής στον σαρκικό άνθρωπο.

Μετέφερε επίσης τις ευχές και την αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκοπου κ. Ιερώνυμου και συνεχάρη τους εφημερίους του Ναού, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κοντορούδα και τον Αρχιμανδρίτη Χαράλαμπο Βαρβαγιάννη για την πρωτοβουλία και την οργάνωση των πανηγυρικών εκδηλώσεων.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στο ναό του Αγίου Χαραλάμπους μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Πολυγώνου στο Πεδίον του Άρεως είναι δημιούργημα Μικρασιατών, που ήρθαν στην Αθήνα και έφτιαξαν αυτή την εκκλησία, την οποία φιλοτέχνησε ο σπουδαίος λογοτέχνης και αγιογράφος Φώτης Κόντογλου, που ήταν κι ο ίδιος Μικρασιάτης από το Αϊβαλί, με τους μαθητές του.

Διαβάστε ακόμα