Υποδοχή λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους στην Ηλιούπολη

Ηλιούπολη | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με κάθε λαμπρότητα η Ηλιούπολη και η ενορία της Αγίας Μαρίνας, υποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα, απότμημα Ιερού λειψάνου του Αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του ιαματικού εκ τῆς Ιερᾶς Μονῆς Κουτλουμουσίου τοῦ Ἁγίου Ὅρους.

Στην υποδοχή, που έλαβε χώρα στα προπύλαια του Ναού, προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και επισκέπτες ιερείς.

Το ιερό σέβασμα εκόμισε ο π. Παντελεήμονας από το Ιερό Κελλί των Αρχαγγέλων στις Καρυές. Το παρόν έδωσαν οι Δήμαρχοι Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης και Ηλιούπολης Ευστάθιος Ψυρρόπουλος.

Ακολούθησε δέηση και Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου κ. Αλεξίου.

Στο κήρυγμά του ο κ. Αλέξιος αναφέρθηκε στον διαρκή αγώνα του χριστιανού ανάμεσα στην αμαρτία και την εν Χριστώ ζωή.

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου ευχαρίστησε του συνεργήσαντες εις την μεγάλη ευλογία για την εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης, τον ποιμενάρχη της Ενορίας Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο,τον Πρωτοσύγκελλο του Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη, τον Γέροντα του κελλίου Ιερομόναχο Παντελεήμονα, τον Καθηγούμενο της Μονής Κουτλουμουσίου Αρχιμανδρίτη Νικόλαο, την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του ναού και τους προσελθόντες κλήρο και λαό. 

Το Ιερό λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως έως τις 19 Φεβρουαρίου το μεσημέρι και ο Άγιος Χαραλάμπης θα ευλογεί τους πιστούς που θα προσέρχονται στο ναό από τις 7:30 π.μ. έως και τις 9:30 μ.μ. 

Στις 8:00 θα αρχίζει ο όρθρος και θα ακολουθεί Θεία Λειτουργία ιερουργούντος αρχιερέως. Στις 12:00 θα τελείτε ιερά παράκληση στον άγιο, στις 17:00 εσπερινός και στις 20:00 απόδειπνο με χαιρετισμούς του αγίου. Σε όλες τις εσπερινές ακολουθίες θα ακολουθεί  ομιλία στις 18:00 με τους παρακάτω ομιλητάς. 

10/2 μητροπολίτης Νεοχωρίου Παύλος,

11/2 ἐπίσκοπος Ταλαντίου Ἐπιφάνιος,

12/2 ἀρχιμανδρίτης Ἀγαθάγγελος Καρκαγγέλης,

13/2 ἀρχιμανδρίτης Διονύσιος Κατερίνας,

14/2 πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σχοινᾶς,                    

15/2 πρωτοσύγκελλος ἀρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης,

16/2 πρωτοσύγκελλος ἀρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης,

17/2 ἀρχιμανδρίτης Ἰάκωβος Γιοσάκης,

18/2 ἀρχιμανδρίτης Νεκτάριος Πέττας. 

Την Κυριακή 18/2 θα προερταστεί η Σύναξη της Θεοτόκου Οστρομπράμσκα. Το Σάββατο στις 17:00 θα τελεσθεί μέγας εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νεοχωρίου Παύλου και την επομένη με Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Αχαίας Αθανασίου. Το μεσημερι θα ψαλεί η παράκληση της Παναγίας Οστρομπράμσκα ενώ το απόγευμα θα τελεσθεί το μυστήριο του ευχελαίου από τον επίσκοπο Ταλαντίου Επιφάνειο.

Ευχέλαιο θα τελεσθεί από τις 17:30 την Τετάρτη 14/2 και την Παρασκευὴ 16/2, ενώ ιερές αγρυπνίες μεταξύ 21:00 – 00:10 την Δευτέρα 12/2 επί τη μνήμη του ιερού ζεύγους των αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης και την Πέμπτη 15/2 επί τη αναμνήση της καταθέσεως στο ναό υπό του νύν μητροπολίτου Διδυμοτείχου Δαμασκηνού, του εικονίσματος της Θεοτόκου Οστρομπράμσκα. 

Διαβάστε ακόμα