Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε την Κυριακή 17-3-2024 το απόγευμα ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός (της Συγνώμης) στη νήσο Νάξο.

Η Ακολουθία εψάλη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και την συμμετοχή των κληρικών του νησιού. Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Νάξου και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Χρυσόστομο Σταυράκη με θέμα: «Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου…».

Προ του « Δι’ ευχών…» ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π Χρυσόστομο για την ομιλία του και ευχήθηκε προ τον ιερό κληρό και τους πιστούς επί τη εισόδω στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. 

Αντίστοιχα και στην Πάρο τελέσθηκε ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Η προσευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου».

Τόσο στη Νάξο όσο και στην Πάρο, στο τέλος του Εσπερινού ακολούθησε ο καθιερωμένος αλληλοασπασμός «της Συγνώμης» μεταξύ κληρικών και λαϊκών.

Διαβάστε ακόμα