Αυστραλίας: «Τα πάντα οφείλουμε στη Μητέρα Εκκλησία και στον Πατριάρχη μας»

Με αισθήματα πνευματικής χαράς, βαθιάς ευγνωμοσύνης προς τη Μητέρα Εκκλησία και δοξολογίας προς τον Τριαδικό Θεό, εορτάστηκαν την Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου, δύο ιστορικά γεγονότα για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: η συμπλήρωση 100 χρόνων από της ιδρύσεώς της (έκδοση ιδρυτικού Τόμου στις 7 Μαρτίου 1924) και οι πρόσφατες αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου περί της εγκρίσεως, επί των αρχών, του νέου Συντάγματός της.

Επίκεντρο του εορτασμού αποτέλεσε ο Ιερός Ναός του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη, στο προάστιο Crows Nest στο Σύδνεϋ, στον οποίο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Δοξολογία, ανεγνώσθη η Εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου περί των ως άνω ειρημένων ιστορικών γεγονότων, και εψάλη το πολυχρόνιο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος αναφέρθηκε αφενός στην ευλογητή επέτειο της πρώτης εκατονταετηρίδας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και αφετέρου στις ευεργετικές για το μέλλον της τοπικής Εκκλησίας αποφάσεις, τις οποίες έλαβε η Αγία και Ιερά Σύνοδος, θετική εισηγήσει του Οικουμενικού Πατριάρχου, κατά τη συνεδρία της 28ης Φεβρουαρίου 2024. Επισήμανε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι «τα πάνταοφείλουμε στη Μητέρα Εκκλησία και στον Πατριάρχη μας».  

Επίσης, με την ευκαιρία της επισκέψεώς του στον Ι.Ν. Ταξιάρχη Μιχαήλ, ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε με το παράσημο του Τάγματος των Φιλοχρίστων ένα από τα εξέχοντα πρόσωπα που διακονούν με αφοσίωση την Ενορία του Crows Nest. O λόγος για την κ. Αθηνά Πολίτη, η οποία προτάθηκε προς βράβευση από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο π. Τιμόθεο Κληντσάρη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενορίας, σε αναγνώριση της αγάπης της για την Εκκλησία, της φιλοτιμίας της και του θυσιαστικού της φρονήματος. Ο Σεβασμιώτατος, κατά την απονομή του παρασήμου, ευχήθηκε εγκάρδια στην κ. Πολίτη να έχει υγεία και δύναμη, και να συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια να διδάσκει με το ήθος και τη μαρτυρία της τις νεότερες γενιές.

Διαβάστε ακόμα