Χειροτονία Διακόνου στην Ι. Μονή Τζαγκαρόλων

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως τελέστηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού καθώς και η εις Διάκονον Χειροτονία του π. Λαυρεντίου αδελφού της Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός απεύθυνε πατρικές νουθεσίες στον νεοχειροτονούμενο, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει ως Διάκονος του Θεού και του Λαού Του, προτρέποντας τον να εφαρμόζει το θέλημα του Θεού και να είναι αρεστός στον Κύριο και όχι στο θέλημα του ανθρώπου.

Της χειροτονίας ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα  προσφερόμενη υπό της Ι. Μονής, όπου χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης καθώς και ο νεοχειροτονηθείς, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό, τον Πνευματικό του πατέρα π. Αμφιλόχιο, τους Κληρικούς και όλο τον κόσμο που παρευρέθηκαν στην πνευματική χαρά της ζωής του.

Η τράπεζα κατέκλεισε με την φήμη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Διαβάστε ακόμα