Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Μεγάρων

Ελευσίνα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου της Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, π. Σεραφείμ Σιγιάννη, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Μεγάρων, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Ελευσίνας.

Κατά την Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, ενώ της Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου.

Συμπροσευχόμενος παρέστη εκ του Ιερού Βήματος ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ελευσίνος κ. Δωρόθεος, αλλά και κληρικοί της Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του ευλαβεστάτου Ιεροδιακόνου της Μητροπόλεως π. Σεραφείμ, αλλά και την εις Αρχιμανδρίτην χειροθεσία αυτού.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Σεραφείμ, αφού ευχαρίστησε εκ βαθέων καρδίας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη του Μητροπολίτη Μεγάρων κ. Κωνσταντίνο, για την πατρική του αγάπη και υποστήριξη στην μέχρι τώρα πορεία του, αλλά και για τις ευεργεσίες προς τ πρόσωπό του. Συνάμα, ευχαρίστησε τους παρόντες Αρχιερείς για την παρουσία τους στην χαρά του.

Με την σειρά του ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο ανέφερε, ότι η πίστη των χριστιανών δεν είναι αφήγημα ή ιδεολογία κανενός, αλλά αλήθεια, φως, ήθος, ζωή και μάλιστα πληρότητα ζωής. “Την αλήθεια αυτή θα προσφέρεις από σήμερα σε όλους ανεξαρτήτως τους ανθρώπους, γιατί η εκκλησία δεν ξεχωρίζει κανέναν”, σημείωσε. “Ως ιερεύς θα κληθείς να επιτελέσεις το εκκλησιαστικό σου έργο για να σώσεις το ποίμνιο, ώστε να χαίρεται ο ουρανός και να δοξάζεται ο Θεός μας”, τόνισε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας, του ευχήθηκε να είναι αυθεντικός, ταπεινός και υπάκουος στην Εκκλησία, έχοντας και τις ευχές των παρευρισκομένων Μητροπολίτη Ζιχνών κ. Ιεροθέου και του Επισκόπου Ελευσίνος κ. Δωροθέου.

Στην χειροτονία παρέστησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κότσιρας, ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γεώργιος Γεωργόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δικαστικοί Λειτουργοί, εκπρόσωποι του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Πλήθος πιστών, συγγενείς και φίλοι παρέστησαν στον ως άνω Ιερό Ναό για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία, αλλά και να ευχηθούν τα δέοντα.

Διαβάστε ακόμα