Χειροτονία Πρεσβυτέρου και χειροθεσία Αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας

Γλυφάδα Ι Δημήτρης Μανώλαρος

Στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Γλυφάδα, τελέστηκε σήμερα το πρωί η εις πρεσβύτερον χειροτονία του πατρός Ιερωνύμου, ενός εκ των Ιεροδιακόνων της Μητρόπολης Γλυφάδας. Στον όρθρο, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την χειροτονία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης κ. Αντώνιος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων.

Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο π. Ιερώνυμος ανέφερε μεταξύ άλλων “αξιώνομαι σήμερα να συμμετάσχω στη μαρτυρική ιερωσύνη, όχι για να διακονηθώ αλλά για να διακονήσω, όχι για να δοξαστώ αλλά για να δοξάσω. Γίνομαι ιερεύς όχι για να διαπρέψω, αλλά για να διακονήσω τους ανθρώπους.” Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη στήριξή του, τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Πανοσ. Αρχιμ. π. Νήφωνα Συριανό, όλους τους ιερείς που καθόρισαν την εκκλησιαστική του ζωή, τους παρόντες ιερείς, τους συγγενείς του και τον πνευματικό του πατέρα.

Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Γλυφάδας απευθυνόμενος προς τον π. Ιερώνυμο σημείωσε μεταξύ άλλων “Η ιερά διακονία της Ιερωσύνης είναι διπλή: είναι διακονία του Θεού και διακονία των ανθρώπων. Ο ιερεύς είναι εκείνο το μέλος του Σώματος της Εκκλησίας, το οποίο δέχεται τη χάρη του Θεού για να Τον υπηρετεί και να Τον δοξάζει. Ταυτοχρόνως, είναι και αυτός ο οποίος διακονεί το μυστήριο της σωτηρίας των ανθρώπων, το οποίο εργάζεται ο ίδιος ο Θεός. Ο ιερεύς επιτελεί το έργο των Αγίων Αποστόλων και κατ᾿ επέκταση το έργο του Χριστού. Παρακαλεί τους ανθρώπους, όπως γράφει ο Άγιος Απόστολος Παύλος στην Β΄ προς Κορινθίους επιστολή του, να συμφιλιωθούν με τον Θεό. Για να φέρει, όμως, σε πέρας το έργο αυτό πρέπει να βρίσκεται σε πολύ υψηλή πνευματική κατάσταση και να έχει ανδρεία και θάρρος, ώστε να διδάσκει, να καθοδηγεί, να παρηγορεί και να προστατεύει τα πρόβατα του Χριστού από τους αοράτους και ορατούς λύκους. Αλλά, όταν θα κάνεις σωστά και θέαρεστα το ιερό έργο σου, να ξέρεις, ότι θα αντιμετωπίσεις πειρασμούς, θλιψεις, αγώνες και αγωνίες στην ιερατική διακονία σου. Όμως όσες δυσκολίες και να προκύψουν, θα υπάρχει πάντοτε η αγάπη του Χριστού που θα σε στηρίζει, θα σε ενδυναμώνει και θα σε αγκαλιάζει.” 

Στο τέλος της Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, αφού επαίνεσε τον προϊστάμενο του Ναού π. Γεώργιο Γαντζό και ευχαρίστησε τους πιστούς για την συνεισφορά τους στην αγιογράφιση του τρούλου του Ναού, χειροθέτησε αρχιμανδρίτη τον π. Ιερώνυμο και ανακοίνωσε την τοποθέτησή του ως εφημερίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Γλυφάδας.

Διαβάστε ακόμα