Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Άρτης

Άρτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη καταθέσει του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Αθανασίου του Χαμακιώτου, το οποίο εκόμισε χθες, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή της Απόκρεω, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άρτας.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, συλλειτουργούντος του οικείου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κηφισίας, ερμήνευσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή της “Κρίσεως”. Ανέφερε, ότι χρέος του Χριστιανού είναι η αγάπη στο συνάνθρωπο, με απλές καθημερινές πράξεις αυθόρμητης στοργής, διότι η συνάντηση με τον πάσχοντα άνθρωπο είναι συνάντηση με τον ίδιο τον Χριστό. Κλείνοντας, τόνισε ότι ο πόνος, η αρρώστια και η κακομοιριά, όπως μας κυκλώνει σήμερα, έτσι κι εμείς να κυκλώσουμε τους συνανθρώπους μας με αγάπη, ώστε να αξιωθούμε να δούμε τον Χριστό. Τέλος, ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την πρόσκλησή του στην αυριανή πανήγυρη της Πολιούχου της πόλεως Άρτας, Αγίας Θεοδώρας της Βασίλισσας.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, για άλλη μια φορά ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την προσφορά αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αθανασίου του Χαμακιώτου στην τοπική Εκκλησία της Άρτας προς ευλογία και αγιασμό των πιστών αυτής.

Πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Αθανασίου του Χαμακιώτου, όπου από χθες φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ναό.

Διαβάστε ακόμα