Επιμορφωτική ημερίδα στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, στην Αίθουσα Τελετών του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» (Αμφιθέατρο πρ. Α.Ε.Α.Θ.) και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για την νεότητα που οργανώνονται από το Γραφείο Νεότητος & Ποιμαντικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επιμορφωτική και ενημερωτική Ημερίδα με γενικότερο θέμα: «Χωράει το “ΜΟΥ” δίπλα στην ενορία σήμερα;».

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα κύκλο εισηγήσεων υψηλού επιπέδου από διακεκριμένους επιστήμονες.

Συγκεκριμένα:

  • Ο κ. Ηλίας Λιαμής, διδάκτωρ Θεολογίας, μουσικοπαιδαγωγός και συγγραφέας, ανέπτυξε εισήγηση με θέμα: «Ενορία: Ένας χώρος χαράς και ευθύνης».
  • Ο αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόδουλος Μπίθας, Θεολόγος – πτυχιούχος Τμήματος Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, παρουσίασε το θέμα: «Λειτουργία μετά την λειτουργία: ενοριακή σύναξη στην σύγχρονη πραγματικότητα».
  • Ο Ψυχίατρος Παιδιών, Εφήβων και Οικογενειών δρ. Αλέξιος Λάππας, ανέλυσε το θέμα: «Για ένα Ευαγγέλιο ελευθερίας σε εποχές καχυποψίας» και τέλος
  • Ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Θερμός, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Δρ. Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστικής Ακαδημία Αθηνών, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Χωράει ο σημερινός νέος στην Εκκλησία;»

Τις εργασίες της Ημερίδας, που ξεκίνησαν στις 10:00 π.μ. και ολοκληρώθηκαν στις 3 μετά το μεσημέρι, παρακολούθησαν, με αμείωτο ενδιαφέρον, ιερείς, στελέχη των κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών, νέοι και νέες, αλλά και αδελφοί μας, που ήλθαν επί τούτου και από άλλα μέρη της Ελλάδας, ενώ υπήρξε και εκτεταμένη συζήτηση με μεγάλη συμμετοχή.

Ακολούθως, ο Παναγιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Φιλόθεος, ο οποίος απηύθυνε και τον εναρκτήριο χαιρετισμό, κατέκλεισε την σημαντική αυτή Εκδήλωση, ευχαριστώντας τους εισηγητές και όλους τους συμμετέχοντες, ενώ συνεχάρη και τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Γιάγκου, Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος & Ποιμαντικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, για την όλη διοργάνωση. Με λόγο μεστό και ουσιαστικό κατέθεσε την δική του εμπειρία και μαρτυρία περί του Θέματος της Ημερίδας και συμπυκνώνοντας όσα ακούστηκαν κατέδειξε τα πορίσματα από την πνευματική ζύμωση της γόνιμης αυτής συνύπαρξης και κοινωνίας αδελφών.

Τέλος, παρετέθη γεύμα εκ των διοργανωτών για όλους τους συμμετέχοντες, σε χαρούμενη, οικογενειακή ατμόσφαιρα, όπως μόνο οι νέοι ξέρουν να δημιουργούν, οι οποίοι μάλιστα τραγούδησαν και χόρεψαν κάτω από τους ήχους παραδοσιακών, αλλά και συγχρόνων μελωδιών, που απέδωσε θαυμάσια καλλιτεχνικό ορχηστρικό σχήμα, συγκροτούμενο, επίσης, από νέους των Ενοριών μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα