Επίσκεψη φοιτητών στον Μητροπολίτη Σουηδίας

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 6 Μαρτίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας υπεδέχθη στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης δεκαπενταμελή όμιλο φοιτητών του Κολλεγίου Sankta Birgittas Folkhöskola, τους οποίους συνόδευε ο Καθηγητής τους κ. Göran.

Αρχικά, ο Μητροπολίτης Κλεόπας καλωσόρισε τους μαθητές, οι οποίοι στα πλαίσια μαθημάτων, που σχετίζονται με την θεολογία και την μελέτη των Χριστιανικών Εκκλησιών, ζήτησαν να επισκεφθούν τον ως άνω ναό.

Ήταν, όπως όλοι ομολόγησαν, η πρώτη φορά που επισκέφθηκαν Ορθόδοξο Ναό και έμειναν ενθουσιασμένοι από το περιβάλλον και θαύμασαν το αποτέλεσμα των εργασιών αποκαταστάσεως του ναού και των τοιχογραφιών του.

Ο Σεβασμιώτατος, για μιάμιση ώρα, απήντησε σε ερωτήματα, τόσο των μαθητών όσο και του συνοδού Καθηγητού, και ανέπτυξε την θεολογία της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Μίλησε, επίσης, για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Α. Θ. Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ανεφέρθη δε και στην εκούσια προσέλευση νέων, οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, και στο όλο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στις Σκανδιναυϊκές Χώρες.

Στους επισκέπτες προσεφέρθη έντυπο, με την ιστορία του Καθεδρικού Ναού, και η έκδοση της Ι. Μητροπόλεως με την τρίγλωσση Θεία Λειτουργία, στην Ελληνική, Σουηδική και Αγγλική γλώσσα, που τυπώθηκε με την επιμέλεια της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμα