Επίσκεψη του Ευρωβουλευτού κ. Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο επισκέφθηκε, σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στις 10:30 το πρωΐ, o Ευρωβουλευτής κ. Στ. Κυμπουρόπουλος, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε πόλεις της Μακεδονίας.

Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τον κ. Κυμπουρόπουλο, στο Επισκοπείο Σερρών, συνοδευόμενο από υπηρεσιακούς παράγοντες και συζήτησε σε κλίμα αμοιβαίας κατανοήσεως ζητήματα επικαιρότητος, κοινού ενδιαφέροντος και προβληματισμού, όπως αυτά του μεταναστευτικού, της εξάρσεως της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητος, αλλά και της διακονίας της ορθόδοξης Εκκλησίας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι κ.α..

Η Εκκλησία μας, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος, εκτός του καθαρώς πνευματικού και αγιαστικού Της έργου, που είναι το πρώτιστον, εργάζεται αταλάντευτα και προς την κατεύθυνσιν της διασφάλισης της ενότητος, της κοινωνικής συνοχής, της σταθερότητος και της προόδου του τόπου μας.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος, αφού ήκουσε μετά πολλής προσοχής τα λεχθέντα υπό του Σεβασμιωτάτου, ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη της Εκκλησίας των Σερρών για την εγκάρδια δοχή και φιλοξενία, καθώς και για τις πολύτιμες σκέψεις του και τον γόνιμο διάλογο, που ανέδειξε τις συγκλίσεις των σκέψεων και του γενικότερου προβληματισμού πάνω σε θέματα της τρεχούσης επικαιρότητος.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, προσέφερε στον κ. Κυμπουρόπουλο, εκδόσεις της Σερραϊκής Εκκλησίας, ως ευλογία και αγαθή ενθύμηση της σημερινής επισκέψεως.

Διαβάστε ακόμα