Επίσκεψη του Καλλιτεχνικού Δ/ντη του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Την Πέμπτη, 7 Μαρτίου, επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κ. Ιωάννης Μόσχος.  

Ο κ. Μόσχος, αφού περιηγήθηκε και προσκύνησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στη συνέχεια έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, με τον οποίο είχε φιλική και γόνιμη συζήτηση.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στη ζωή της Ελληνικής Ομογένειας στην Αυστραλία, με έμφαση στην καλλιτεχνική και εν γένει πολιτιστική δραστηριότητα, ενώ ο Σεβασμιώτατος παρείχε στον κ. Μόσχο εκτενή ενημέρωση σχετικώς με την παρουσία και το έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τις προγραμματισθείσες εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από της ιδρύσεώς της, καθώς και για την επικείμενη Αποστολική Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, με την οποία θα κορυφωθούν οι επετειακοί εορτασμοί. 

Στο τέλος της συναντήσεως, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος ευχαρίστησε τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για την επίσκεψή του στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ενώ του ευχήθηκε να αντλεί εξ Ύψους δύναμη και φώτιση κατά την επιτέλεση των ευθυνοφόρων καθηκόντων του, επί πνευματική ωφελεία του κοινού του ιστορικού πολιτιστικού Οργανισμού και συνολικά του ελληνικού λαού.

Διαβάστε ακόμα