Επίσκεψη του Συμβουλίου Εκκλησιών Μ. Ανατολής στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Την 16η Μαρτίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ εδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα την επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Συμβουλίου Εκκλησιών Μ. Ανατολής (Σ.Ε.Μ.Α.) αποτελουμένης από τον Γενικό Γραμματέα Dr.  Michel Abs και εκλεκτούς συνεργάτες του. 

Σκοπός της επισκέψεως ήταν η αναλυτική ενημέρωση του Μακαριωτάτου σχετικά με τις επετειακές εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα κατά το τρέχον έτος επί τη συμπληρώσει 50ετίας από της ιδρύσεώς του και ο τρόπος συμμετοχής της Αλεξανδρινής Εκκλησίας σε αυτές. Συγκεκριμένα, στην Αίγυπτο οι ως άνω εκδηλώσεις θα αναπτυχθούν επί του θέματος της καταφύγης και της ιστορικής διαδρομής της Αγίας Οικογενείας στην  Νειλοχώρα.

Ακολούθησε ευρεία συζήτηση για μείζονος σημασίας φλέγοντα θέματα που αναφύονται στην ευρύτερη περιοχή της Μ.Ανατολής, όπως ο πόλεμος στην Γάζα, η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληττομένους, η επικράτηση της ειρήνης κα. Επίσης, η ΑΘΜ ενημέρωσε εκτενώς την αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Μ.Α περί του εν γένει ποιμαντικού, ιεραποστολικού και ανθρωπιστικού έργου του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου στην Αφρική, καθώς και περί των προσκομμάτων που ανακύπτουν, προκειμένου να δηλητηριασθή πνευματικώς το γηγενές Χριστεπώνυμο πλήρωμα, να απομειωθή ή και να καταστραφή ολοκληρωτικώς ιεραποστολικό έργο δεκαετιών θυσιαστικής διακονίας αφοσιωμένων έως θανάτου κληρικών του Πατριαρχείου, προς δόξαν Θεού,  φωτισμό και κουφισμό χιλιάδων αγαθών ψυχών στην Αφρικανική ήπειρο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ως και περιήγηση στους χώρους του Πατριαρχείου. Κατά την επίσκεψη παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ.Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου και ο Σεβ. Μητροπολίτης Πηλουσίου κ.Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας. 

Εν συνεχεία, ο Μακαριώτατος εδέχθη τον Αιδεσιμολογιώτατον Πρωτοπρ.κ.Ιωσήφ Νταρούς, κληρικό της Ι.Αρχιεπισκοπής Αλεξανδρείας, Προϊστάμενο της αραβορθοδόξου κοινότητος περιοχής Ντάχερ του Καΐρου, ο οποίος έλαβε τις Πατριαρχικές ευχές και την ευαρέσκεια της ΑΘΜ επί τη περατώσει των μεταπτυχιακών σπουδών του, με βαθμό «άριστα», στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Μπαλαμάντ του Λιβάνου και τη επί τη ενάρξει εκπονήσεως διδακτορικής διατριβής.  

Διαβάστε ακόμα