Φθιώτιδος: «Ευλογούμε σήμερα τον άγιο ιδρώτα των παιδιών της Λοκρίδας» 

3η μέρα της περιοδείας στην Επισκοπή Ταλαντίου και Λοκρίδος 

Κοντά σε εκατοντάδες βιοπαλαιστές εργαζομένους στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις της πρωτεύουσας των Λοκρών, της Αταλάντης, βρέθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο πλαίσιο της πολυήμερης ιεραποστολικής και ποιμαντικής του περιοδείας στην κανονικό του έδαφος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ταλαντίου και Λοκρίδος.  

Εφαρμόζοντας την δέσμευσή του κατά την ημέρα της ενθρονίσεως του ότι θα βρίσκεται κοντά στο ποίμνιό του, παντού, στα σπίτια, στα εργοστάσια, στις μονάδες παραγωγής, στον χώρο κάθε ανθρώπινης δραστηριότητος, ο κ. Συμεών σήμερα, για μία ακόμη φορά, όργωσε στην κυριολεξία πλήθος επιχειρήσεων και ευλόγησε τον μόχθο και τον κόπο των πνευματικών του παιδιών, ενώ απηύθυνε και ικετηρίους δεήσεις υπέρ προστασίας της υγείας τους και τους διένειμε πνευματικές ευλογίες και ενθύμια.

Συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος, Αρχιμ. π. Δημήτριο Ζελιαναίο, τον Αρχιδιάκονο π. Νικόλαο Πολυζώη και τον Διάκονο π. Δαμασκηνό Καρδαρά, ο κ. Συμεών επισκέφτηκε διαδοχικά το οικογενειακό οινοποιείο «Κτήμα Χατζημιχάλη», το ελαιοτριβείο ΒΑΓΙΑ Α.Ε., την εταιρεία «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΣΑΝΕΑΣ ΑΕΒΕ»., τις Αλουμινοκατασκευές του κ. Παναγιώτη Λουκοβίτη, την εταιρεία «ATLAS TAPES S.A.», το εργοστάσιο «ΓΕΡΩΓΑΤΣΩΝΑΣ Α.Ε. ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ» και τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας απορρυπαντικών Atalanti Home and Personal Care, την έναρξη εργασιών της οποίας ευλόγησε ο ίδιος πρόσφατα, και συγκεκριμένα στις 25 Αυγούστου 2023. Μετά το πέρας της προσευχής, την οποία ανέπεμψε ο κ. Συμεών στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου εντός του εργοστασίου, ιδιαιτέρως υπέρ του Προέδρου, της οικογενείας του και όλων των εργαζομένων, απευθυνόμενος προς την Διευθύντρια κ. Θεοδώρα Κουλούρα και τους παρισταμένους ανέφερε με συγκίνηση: ότι «ευλογούμε σήμερα τον άγιο ιδρώτα των παιδιών της Λοκρίδας»

 Την τρίτη φάση της περιοδείας του ο κ. Συμεών την ολοκλήρωσε με την για πρώτη φορά επίσκεψή του στον Επίγειο Σταθμό Δορυφορικών Επικοινωνιών Αταλάντης (Μονάδα ΕΣΔΕ), όπου έδωσε την ευλογία του τόσο στα μόνιμα επίλεκτα στελέχη όσο και στους έφεδρους αξιωματικούς και κληρωτούς οπλίτες, που υπηρετούν σε αυτήν και απηύθυνε επίκαιρες πνευματικές νουθεσίες. 

Έχοντας ως επίκεντρο το διοικητικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην Λοκρίδα, το Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος, επόμενος, 4ος σταθμός της περιοδείας του κ. Συμεών, θα είναι η προεόρτια ιερατική συνάντηση όλων των κληρικών της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, που διακονούν στις ενορίες της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ταλαντίου και Λοκρίδος.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα