Φθιώτιδος: «Με την νηστεία και την συγγνώμη θα συναντήσουμε τον Θησαυρό»

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην ομώνυμη Κωμόπολη της Λοκρίδος ιερούργησε σήμερα Κυριακή της Τυρινής 17 Μαρτίου 2024,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. 

          Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου. 

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μεταξύ άλλων ανέφερε:

          «Βρισκόμαστε στο κατώφλι της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Από αύριο, Καθαρά Δευτέρα ξεκινάει ένα καινούριο πνευματικό στάδιο με σκοπό να φτάσουμε στο Άγιο Πάσχα, να συναντήσουμε τον Χριστό, να ζήσουμε τα Πάθη του Χριστού και να ζήσουμε και την Ανάστασή Του, να συσσταυρωθούμε μαζί Του και να συναναστηθούμε μαζί Του, γιατί ο Χριστός είναι ο θησαυρός. Για θησαυρό μας μίλησε σήμερα το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα. Μας είπε να μην θησαυρίζουμε θησαυρούς επί της γης, αλλά να είναι ο θησαυρός μας «εν τω ουρανώ» και επίσης μας είπε μια μεγάλη αλήθεια: «Όπου είναι ο θησαυρός σας εκεί είναι και η καρδιά σας».

Μπροστά στο νέο αυτό στάδιο που ανοίγεται μπροστά μας ουσιαστικά έρχεται η Αγία μας Εκκλησία, έρχεται η ίδια μας η ζωή να μας ρωτήσει τον καθένα προσωπικά από εμάς, ποιος είναι ο θησαυρός σου, που βρίσκεται η καρδιά σου, ποιες είναι οι προτεραιότητες στη ζωή σου, τι αγαπάς και τι θέλεις στη ζωή σου. Αυτό το ερώτημα είναι πάρα πολύ σημαντικό να το θέτουμε στη ζωή μας και μάλιστα είναι και πολύ βοηθητικό, ό,τι κι αν κάνουμε. Ποια είναι η προτεραιότητά μας, πώς ιεραρχούμε τα πράγματα, ποιος είναι ο πρώτος μας στόχος, ποιος είναι ο δεύτερος, ποιος είναι ο τρίτος;

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα