Η εορτή της 25ης Μαρτίου στην Αλεξάνδρεια

Την 25η Μαρτίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’  παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας. Ακολούθως, συμπαραστατούμενος από τους  Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Γέρων Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ, Γενικό Πατριαρχικό Επίτροπο, Πτολεμαΐδος κ.Παντελεήμονα, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πηλουσίου κ.Νάρκισσο, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας και Ταμιάθεως κ.Γερμανό, Προϊστάμενο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, προέστη της επισήμου Δοξολογίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου. 

Στην προσλαλιά του προς το εκκλησίασμα, ο Μακαριώτατος ετόνισε τη μεγάλη σημασία της διπλής Εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, υπογραμμίζοντας τα ευεργετικά αποτελέσματα για το Έθνος της συζεύξεως ορθής πίστεως και πατρώων ιδανικών. Επίσης, εγκαρδίως απευθύνθηκε και προς τον παριστάμενο Υπουργό Επικρατείας της Ελλάδος κ.Μάκη Βορίδη, ο οποίος κατ’αυτές τις ημέρες επισκέπτεται ιδιωτικώς την Αλεξάνδρεια με την οικογένεια του. 

Ακολούθως, στον προαύλιο χώρο του Ι.Καθεδρικού Ναού ετελέσθη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος κ.Παντελεήμονα επιμνημόσυνη δεήση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πολυπληθεστάτων Αιγυπτιωτών αγωνιστών, οι οποίοι έπεσαν ηρωικώς κατά τους εθνικούς αγώνες του Γένους, με την παρουσία του Εντιμ. Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Ιωάννη Πυργάκη, ο οποίος ανέγνωσε και το εόρτιο μήνυμα της Εξοχ. Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Αικατερινης Σακελλαροπούλου προς τον απόδημο Ελληνισμό, του Αξιότιμ. Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ.Ανδρέα Βαφειάδη, των Προέδρων Συλλόγων και φορέων του Ελληνισμού στην Μ.Πόλη των εκπαιδευτικών και των μαθητές των ελληνικών εκπαιδευτηρίων και άλλων.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Μακ. Πατριάρχης υπεδέχθη στο Πατριαρχείο τον Εξοχ. Υπουργό κ.Βορίδη με την οικογένειά του.

Διαβάστε ακόμα