Η Εθνική Επέτειος του 1821 στο Γύθειο

Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και με κάθε λαμπρότητα, εορτάστηκε σήμερα 25 Μαρτίου 2024, η Εθνική Παλιγγενεσία της πατρίδος μας στην πρωτεύουσα του Δήμου Αν. Μάνης το Γύθειο.

Στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ι.Ναό του Αγ. Γεωργίου, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ πλαισιούμενος από τους ιερείς π. Χριστόδουλο Κρουστάλη, προϊστάμενο του Ι.Ναού, π. Σπυρίδωνα Κοτζαμπασάκη και π. Κωνσταντίνο Μαυρικάκη.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ανεγνώσθη και το Μήνυμα του Σεβ. Ποιμενάρχου μας για την εθνική εορτή. (Πατήστε εδώ.)

Παρέστησαν, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Σκάλκος, ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Διοικητής του ΤΕΕ/ΚΕΕΜ, Αντισυνταγματάρχης κ. Γκίκας, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Β’ κ. Βασιλάκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Αντιπλοίαρχος κ. Μοτσάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τζινάκος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της πόλης, κατάθεση στεφάνων και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος απ’ όλο το λαό.

Μετά την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου από τον εκπαιδευτικό κ. Παν. Μανιατάκο, ακολούθησε η παρέλαση, η οποία εντυπωσίασε για την άψογη επιτέλεσή της. Έκλεισε η όλη εορτή με παραδοσιακούς χορούς από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων.

Για μια ακόμη φορά αναπτερώθηκε το φρόνημα: «Πίστη στο Θεό και αγάπη στη πατρίδα».

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Διαβάστε ακόμα