Η λιτανεία της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας στο Περιστέρι

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με την παρουσία εκατοντάδων πιστών λιτανεύτηκε χθες το απόγευμα η εικόνα της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας στους δρόμους του Περιστερίου, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την έφορο της Ενορίας τους.

Στη λιτάνευση προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος, πλαισιούμενος από δεκάδες ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου, τη Φιλαρμονική του Δήμου Περιστερίου και του Πυροσβεστικού Σώματος και πλήθος πιστών που πλημμύρισε τους δρόμους ακολουθώντας την πομπή.

Φέτος η λιτανεία είχε ξεχωριστή σημασία καθώς υπάγεται πλεόν στην Ενορία της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας, το παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονα. Με την περίσταση αυτή λιτανεύτηκε η εικόνα της Αγίας Αναστασίας μέχρι το παρεκκλήσιο και ενθρονίστηκε σε προσκυνητάρι από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο.

Ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Καμπουρόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Γρηγόριο, το Ιερατείο της Μητροπόλεως, τον Δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον απλό λαό για την συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αγίας Αναστασίας άλλα και όσους εργάστηκαν αφανώς ή εμφανώς για την ετοιμασία της πανηγύρεως.

Διαβάστε ακόμα