Η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας 

Την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ, επισκέφθηκε τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της και από τα δύο τέκνα τους.

Εγκάρδια ήταν η υποδοχή που τους επιφύλαξε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, όπως και η συζήτηση που είχαν στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος και η Ελληνίδα διπλωμάτις, με έμφαση σε ζητήματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Δυτικής Αυστραλίας. 

Η επίσκεψη της κ. Καρασιώτου στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας πραγματοποιήθηκε ενόψει της ολοκλήρωσης της θητείας της στο Ελληνικό Προξενείο της Πέρθης, το προσεχές διάστημα. Ο Σεβασμιώτατος την ευχαρίστησε για τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία που ανέπτυξε τα προηγούμενα χρόνια με την τοπική Εκκλησία και της ευχήθηκε τα δέοντα για τα νέα καθήκοντα που θα αναλάβει μετά την περάτωση της αποστολής της στην πέμπτη ήπειρο. 

Από την πλευρά της η Πρόξενος, αφού ανταπέδωσε τις ευχαριστίες για την αγαστή συνεργασία, ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο να έχει υγεία και δύναμη, για να συνεχίσει το σπουδαίο ποιμαντορικό έργο που επιτελεί στην Αυστραλία, υπέρ της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Προ της συναντήσεως με τον Σεβασμιώτατο, η κ. Καρασιώτου και τα μέλη της οικογένειάς της επισκέφθηκαν τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου προσκύνησαν και ενημερώθηκαν περί της μακράς ιστορίας του.

Διαβάστε ακόμα