Κουρά Μοναχού από τον Μητροπολίτη Γόρτυνος Νικηφόρο

Ι. Μονή Κολοκοτρώνη – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα, Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, Μοναχική κουρά στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Θεοδώρου Κολοκοτρώνη Αρκαδίας.

Της Ακολουθίας του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Αυγουστίνο Καραμπά και τον διάκονό του π. Δημήτριο Πολυχρονόπουλο.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Μητροπολίτης έκειρε σε Μοναχό τον δόκιμο Ραφαήλ (κατά κόσμον Δημήτριο Μοσχάτο), ο οποίος είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Παρίσι της Γαλλίας και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Τον νέο Μοναχό εκέλευσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης και ο Καθηγούμενος της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Ελπιδοφόρος Μπεναρδής.

Ο Μητροπολίτης κ. Νικηφόρος, απευθυνόμενος στο νέο Μοναχό ομίλησε για τον μοναχικό βίο, ο οποίος απαιτεί άσκηση, θάρρος, υπομονή, ανδρεία και πίστη στον Θεό. “Μέσα από την άσκηση και την ταπείνωση ο μοναχός επιδιώκει την ένωση με τον Θεό και την πνευματική του τελείωση. Ο μοναχός γίνεται φως και οδηγός για τους αδελφούς του, υπενθυμίζοντάς του, ότι η ζωή του δεν περιορίζεται στα κοσμικά και στα πρόσκαιρα, αλλά στην οδό της αιώνιας ζωής”, σημείωσε χαρακτηριστικά. Συνάμα, ανέφερε στον π. Ραφαήλ, ότι η σημερινή ημέρα είναι η αφετηρία μιας νέας ζωής, η οποία θα τον οδηγήσει στον Θεό. Τέλος, τόνισε πως ο μοναχικός βίος στηρίζεται στον ζήλο, την ταπείνωση και την υπακοή του μοναχού προς το θέλημα του Θεού.

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αιμυαλών Πανοσιολ. Αρχιμ. Δαμασκηνός, αλλά και κληρικοί της Μητροπόλεως, οι οποίοι ευχήθηκαν στο νέο Μοναχό π. Ραφαήλ.

Πιστοί, συγγενείς και φίλοι προσήλθαν στην Ιερά Μονή για να συμμετάσχουν στην κουρά και να ευχηθούν τα δέοντα στον Μοναχό Ραφαήλ.

Διαβάστε ακόμα