Κυριακή της Τυρινής στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων

Την Κυριακή 17/3, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Τίτο Χρήστου, Αρχιερατικό Επίτροπο Φυλής και Αχαρνών, Αρχιμ. π. Μιχαήλ Γιαννακέλο, εφημέριο του Ιερού Ναού και τους διακόνους του π. Κωνσταντίνο Μανώλη και π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Πριν την οπισθάμβωνο ευχή ο Μητροπολίτης με αφορμή τους στίχους από το σημερινό απόσπασμα του Ευαγγελίου του αποστόλου Ματθαίου: «Εάν γαρ αφήτε τοις ανθρώποις τα παραπτώματα αυτών, αφήσει και υμίν ο πατήρ υμών ο ουρανοίς· εάν δε μη αφήτε τοις ανθρώποις τα παραπτώματα αυτών, ουδέ ο πατήρ υμών αφήσει τα παραπτώματα υμών», ομίλησε για τον χαμένο Παράδεισο της επικοινωνίας με τον Θεό Πατέρα μας και την τραγικότητα της αναζήτησης του ανα τους αιώνες από τον άνθρωπον.
Η μόνη δυνατότητα επανεύρευσής του είναι μέσα στο χώρο της Εκκλησίας η «συν-χωρεση» με τους συνανθρώπους μας. Να τους επιτρέψουμε δηλαδή να μένουν δίπλα μας, καθώς και αυτοί θα μας επιτρέπουν το ίδιο. Άλλη μια φορά η λέξη αγάπη μας καλεί να φανούμε σπλαχνικοί και ελεήμονες στους συνανθρώπους μας. Με αυτόν τον τρόπο ο πνευματικός μας αγώνας κατά την φετινή Σαρακοστή θα έχει την ευλογία και την χάρη του Θεού Πατέρα μας.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. μοίρασε στους πιστούς το αντίδωρο, ευχόμενος στον κάθε ένα «Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή».

Διαβάστε ακόμα