Λείψανο του Οσίου Αθανασίου του Χαμακιώτου υποδέχθηκε η Άρτα

Άρτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Απότμημα Ιερού Λειψάνου του προσφάτως αγιοκαταταχθέντος Αγίου Αθανασίου του Χαμακιώτου υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα, Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, η πόλη της Άρτας.

Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Άρτας, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Το Ιερό Θησαύρισμα εκόμισε και κατέθεσε προς διηνεκή ευλογία των πιστών της τοπικής Εκκλησίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, από την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ροδοπόλεως  Αττικής.

Ο Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας και ετόνισε, ότι ο Όσιος Αθανάσιος Χαμακιώτης σπούδασε στην τότε Ιερατική Σχολή της Άρτας και ήταν ο πνευματικός πατήρ των μακαριστών Μητροπολίτου Άρτης Ιγνατίου Γ’ (του Τσίγκρη εκ Μεγάρων), Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου (πνευματικού εργάτου της Άρτης εξ Αμαρουσίου) και Αρχιμανδρίτου Αθανασίου Φακίνου (Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Άρτης εξ Αμαρουσίου).

Με την σειρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, εξέφρασε την συγκίνησή του, τόσο διότι βρέθηκε στην ιστορική πόλη της Άρτας, καθότι και ο ίδιος τυγχάνει Ηπειρωτικής καταγωγής εξ Ιωαννίνων, όσο και διότι είχε γνωρίσει από νεαρής ηλικίας τα πρόσωπα της Άρτας που συνδέθηκαν πνευματικά με τον Όσιο Αθανάσιο Χαμακιώτη.

Ακολούθως, τελέσθηκε η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου.

Να σημειωθεί, ότι το Ιερό Λείψανο του Οσίου Αθανασίου του Χαμακιώτου θα παραμείνει ες αεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άρτας, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Διαβάστε ακόμα