Ο Αρχιεπίσκοπος στην κουρά του μοναχού Νικοδήμου

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη η κουρά του μοναχού Νικοδήμου. 

Την κουρά τέλεσε ο Ηγούμενος της Μονής, Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος και παρέστησαν, επίσης, οι Επίσκοποι Ταλαντίου κ. Επιφάνιος και Φωτικής κ. Νεκτάριος, κληρικοί και λαϊκοί. 

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής και εξέφρασε την χαρά του και τη συγκίνησή του που βρίσκεται σε αυτήν την ιστορική Μονή με τη μεγάλη προσφορά στο Έθνος και στην κοινωνία. Στην συνέχεια ευχήθηκε στον νεοκαρέντα μοναχό π. Νικόδημο ο Θεός να τον στηρίζει με πίστη, προσευχή και υπομονή στην μοναχική του πορεία έχοντας ως πρότυπο τον μακαριστό Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κυρό Νικόδημο Γραικό προς τιμήν του οποίου έλαβε το όνομα Νικόδημος. Ευχήθηκε, ακόμη, να μιμηθεί τις αρετές του, διότι διηκόνησε την Εκκλησία με ένθεο ζήλο, αυταπάρνηση, αγάπη προς τον συνάνθρωπο και εργάστηκε με αμείωτο ενθουσιασμό και αφοσίωση στη διακονία εν τω Αμπελώνι του Κυρίου. Τέλος τον παρακάλεσε να εύχεται για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη, καθώς και να προσεύχεται για τον ίδιο. 
Κατόπιν, ο Επίσκοπος Θαυμακού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο που ενισχύει την ιστορία της Μονής και αναφέρθηκε στο νέο μέλος της Μονής.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα