Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου στην Ι. Μ. Ιλίου

Την Κυριακή 24/3 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας τέλεσε την ακολουθία του εσπερινού του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό ομώνυμο Ναό στα Άνω Λιόσια, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα, Ιεροκήρυκα, ο οποίος και εκήρυξε επικαίρως, Αρχιμ. Τίτο Χρήστου, Αρχιερατικό Επίτροπο Φυλής και Αχαρνών, τους εφημερίους του Ιερού Ναού και άλλων εκ των όμορων Ιερών Ναών και τον διάκονο του π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Στην ακολουθία παρευρέθησαν ο κ. Χρήστος Παππούς, δήμαρχος Φυλής και ο κ. Ευάγγελος Λιάκος, βουλευτής Δυτικής Αττικής.

Πριν την απόλυση ο Σεβ. εξαίροντας τη σημασία του γεγονότος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ευχήθηκε στους πιστούς υγεία και καλό υπόλοιπο της Σαρακοστής.

Την Δευτέρα 25/3 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ίλιον, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Γαβριήλ Ασπρόλουπο, Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα, Ιεροκήρυκα, Αρχιμ. Συμεών Αυγουστάκη, Αρχιμ. Χρύσανθο Λιόλιο, τους εφημερίους του Ιερού Ναού και από άλλους όμορους Ιερούς Ναούς και τους διακόνους του π. Νικόδημο Μαλαματένιο και Άγγελο Μιχαλόπουλο.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. χειροθέτησε σε Αρχιδιάκονο τον π. Νικόδημο μετά από μικρή αναφορά στο γεγονός του Ευαγγελισμού, αλλά και στον χειροτονήσαντα τον διάκονο μακαριστό Μητροπολίτη Περιστερίου κυρό Κλήμη, με τον οποίον ο Σεβεβασμιώτατος υπήρξαν συμμονασταί στην Ιερά Μονή Σαγματά στο Υπατο Θηβών. Εμνήσθη της αγάπης του μακαριστού Μητροπολίτη προς την Παναγία μας και προς τον χειροθετηθέντα Αρχιδιάκονο, ο οποίος στάθηκε μέχρι την τελευταία πνοή στον Επίσκοπό του.

Στην συνέχεια τελέσθηκε η δοξολογία επί τη Εθνική Παλιγγενεσία.

Στην ακολουθία παρευρέθησαν η κα Αδριάνα Αλεβίζου-Κουκουβινου, Δήμαρχος Ιλίου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο τέως Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος. Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη ήτο ο κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος.

Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, ενώ επηκολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών και των διαφόρων συλλόγων του Ιλίου.


Διαβάστε ακόμα