Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στο Μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Μακρίνης

Το Σάββατο 2α Μαρτίου 2024 τελέσθηκε το 40νθήμερο Ιερό Μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Αδελφής Μακρίνης, η οποία προ τεσσαράκοντα ημερών εξεδήμησε προς Κύριον, ζητώντας να απολαύσει τον Παράδεισο, κάτι για το οποίο επί έτη εκοπίασε και προσευχήθη δεόντως.

Εστήριξε επι έτη την Ιερά Μονή της μετανοίας της, δηλαδή την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ολυμπιάδος και στάθηκε στύλος ακλόνητος δίπλα στην κτητόρισσα της Ι. Μονής και Καθηγουμένη της, Οσιωτάτη Χρυσοβαλάντη Μοναχή.

Το πρωί, λοιπόν, μετά την Ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία, της οποίας προέστη ο Παν. Αρχιμ. π. Αλέξιος Μαράκης ο και Εφημέριος της Ι. Μονής, πλαισιούμενος από Κληρικούς τόσο της Ιεράς μας Μητροπόλεως όσο και εξ εταίρων Μητροπόλεων, ετελέσθη το Ιερό της Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής της με την τάξη που η Εκκλησία ορίζει και η Ορθοδοξία πρεσβεύει.

Στην Ευχαριστιακή Σύναξη ομιλητής ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ο οποίος ανέλυσε τον λόγο για τον οποίο τελούνται τα Ιερά Μνημόσυνα στην Εκκλησία από τον Ιερό μας Κλήρο και συνάμα έπλεξε το εγκώμιο της κοιμηθείσης Αδελφής Μακρίνης.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο τ. Υπουργός και Δήμαρχος κ. Χρήστος Πάχτας, η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά Αρναίας, πολύς ευλογημένος Λαός του Θεού και φυσικά οι κατά σάρκα συγγενείς της κοιμηθείσης, οι οποίοι την υπεραγαπούσαν και την εσέβοντο απολύτως.

Μετά το πέρας και του Ιερού Μνημοσύνου εψάλη Τρισάγιο επι του Μνήματος της Αδελφής Μακρίνης, προεξάρχοντος του Επισκόπου μας και κατόπιν παρετέθη αβραμιαία μακαρία Τράπεζα προς τιμήν της εκλιπούσης Αδελφής μας.

Αιώνια και μακαρία η Μνήμη της.

Καλόν Παράδεισο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα