Πάνδημη η λιτανεία στον Ευαγγελισμό Θεοτόκου Περιστερίου

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι εορτασμοί στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου.

Στην λιτάνευση προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος ενώ συμμετείχε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Αντιπεριφεριάρχης Βασίλης Λώλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Στην λιτανεία παιάνισε η Φιλαρμονική του Δήμου Περιστερίου, ενώ συνόδευσαν την Εικόνα το Τμήμα Εθελοντών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και εκατοντάδες πιστοί.

Ο Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος τόνισε ότι “Σήμερα τιμούμε την Παναγία μας, στον πιο κεντρικό ναό της πόλης, που εκτός ότι είναι η παλαιότερη ενορία της πόλεως, είναι αφιερωμένη στην Παναγία. Τιμούμε λοιπόν στο Μητροπολιτικό Ναό την Παναγία για την ξεχωριστή θέση που κατέχει και ήταν αυτή που είπε ΝΑΙ στον Θεό, είπε ΝΑΙ στο σχέδιο της Θείας Σαρκώσεως. Και ο Θεός που είναι παντοδύναμος δεν θα μπορούσε να σαρκωθεί αν η Παναγία έλεγε όχι. Με το ΝΑΙ της η Παναγία γίνεται ο δίαυλος της Βασιλείας στην ιστορία και με αυτό τον τρόπο ο Θεός σαρκώνεται και γίνεται άνθρωπος. Και ο περιστεριώτικος λαός που είναι ευγενής λαός και αγαπάει τον Θεό και τις ενορίες του, άξιζε να έχει ένα χώρο, ένα σαλόνι που θα τιμάται η Παναγία. Γιατί η Παναγία είναι η αρχόντισσα και η σπιτονοικοκυρά του Περιστερίου. ”.

Τέλος ο κ. Γρηγόριος επαίνεσε τον Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Σχοινά και τους συνεργάτες του για την διοργάνωση της πανηγύρεως καθώς και τον ευπρεπισμό του Μητροπολιτικού Ναού, ο οποίος είναι το “σαλόνι” της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Επίσης αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική παρουσία του Δημάρχου κ. Παχατουρίδη και στην απο κοινού μετάβασή τους στο Φανάρι προκειμένου να προσκαλέσουν την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, να παραστεί στους εορτασμούς για το Ιωβηλαίο (50ετηρίδα) της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου καθώς και των 90 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Περιστερίου στις 16 Απριλίου.

Διαβάστε ακόμα