Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου

Περιστέρι | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου απόψε, Κυριακή 24 Μαρτίου, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου, παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Άγγελος Ανθόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Περιστερίου, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Περιστερίου, Πανοσ. Αρχιμ. Κωνσταντίνο Σκαρτούλη και Ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης με τους συνεργάτες του.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αποτελεί την απαρχή όλων των σωτηριωδών γεγονότων, τα οποία έγιναν για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.  Ο Θεός στη γαστέρα της Παναγίας αναδημιουργεί την πεπτωκυία ανθρώπινη φύση και αποκαθιστά τη σχέση του δημιουργήματος με τον Δημιουργό.

Τους ύμνους της Πανηγύρεως απέδωσαν άψογα οι χοροί των Ιεροψαλτών.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου.

Διαβάστε ακόμα