Πανήγυρις του Οσίου Αλεξίου στην Ι. Μονή Μπούρα Μεγαλοπόλεως

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε χθες, Κυριακή της Τυρινής 17 Μαρτίου 2024, η μνήμη του Οσίου Αλεξίου, του “Ανθρώπου του Θεού”, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπούρα Αρκαδίας.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμενάρχου, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, ο οποίος αναφέρθηκε σε πτυχές του βίου του εορτάζοντος Οσίου και με προεκτάσεις στην σημερινή εποχή.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Κώστας Μιχόπουλος και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης κ. Διονύσιος Αλεξόπουλος.

Την Κυριακή, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου.

Στο κήρυγμα του, ο Μητροπολίτης Κορίνθου, ερμήνευσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, αναφερόμενος στην περίοδο του Τριωδίου και στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, η οποία ανοίγεται μπροστά μας.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την τιμητική τους παρουσία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή, την Καθηγουμένη Παρθενία Μοναχή και την περί αυτήν αδελφότητα, αλλά και τους προσκυνητές ευχόμενος προς όλους καλή Τεσσαρακοστή με υγεία και δύναμη στον ευλογημένο αγώνα αυτής της περιόδου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Γερόντισσα και σύμπασα η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής προσέφεραν κέρασμα και παρέθεσαν τράπεζα στους Αρχιερείς, αλλά και σε όλους τους προσκυνητές.

Διαβάστε ακόμα